Dželaludin Muharemović, legenda Željezničara i danas trener sa karijerom u BiH i Kini, bio je gost emisije BHT 1 povodom utakmice BiH – Lihntešjtan koju smo pobijedili 2:1.

Legendarni Dželo posebno se osvrnuo na igrače, među njima i one sa najvećim klubovima u svojim biografijama, čiji doprinos nije dovoljan – odnosno kako kaže koji “nastupaju, ali ne igraju”.

“Primjetili smo na početku utakmice neke nove stvari koje su ubrzavale igru i koje su nas vadile iz sjećanja na posljednje loše utakmice, kada smo igrali jalovo, sporo, cijelo vrijeme u jednoj brzini, bez promjene ritma. Nažalost već nakon 20 minuta igre opet smo se podsjetili na stara loša vremena.” kaže Muharemović.

“Na samom kraju utakmice vidjeli smo bolji fudbal, onda kada smo na terenu vidjeli ekipu za koju smo očekivali da će biti startna. Mladi bočni igrači Dedić i Gazibegović su promijenili ritam, Tahirović također, igrači su vraćeni na svoja prirodna mjesta i to je izgledalo bolje. Demirović je izgledao bolje kada je bio bliže Džeki, nego kada je on bio lijevo” smatra Dželo i onda komentariše naše najveće igrače.

“Krunić i Pjanić su falili. Igrali su, ali su falili u smislu da stanu na loptu, da se nametnu, da nešto smisle, da odigraju kvalitetnije. Neki igrači su igrali večeras, a neki samo nastupali. Pjanić je u prvom poluvremenu imao par proigravanja, ali kasnije to nije bilo to što očekujemo od takvog igrača. Po čemu ćemo pamtiti Krunića na ovoj utakmici? Oni su nastupali, nisu igrali. Vezna linija mora držati i mijenjati ritam, kreirati napade, usmjeravati igru tamo gdje smo najopasniji. To nije radila, i to je razlog sporije i neefikasne igre.”

“Neke igrače je uopšte teško ocijeniti, jer nemate na osnovu čega. Nastupali su, ali nisu igrali. Nisu dali dovoljno doprinosa” otvoren je Muharemović.

Tabelu, raspored i statistiku Kvalifikacija za EURO 2024 pogledajte na linku ispod

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16