Sarajevski klubovi bili su aktivni u zimskom prelaznom roku

Za tačno mjesec dana počet će drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon 18 odigranih kola prvoplasirana je tuzlanska Sloboda sa 40 bodova, slijedi Zrinjski sa 39, zatim Široki Brijeg sa 36, dok je bijeljinski Radnik na odličnom četvrtom mjestu i na svom kontu ima 35 bodova.

Gradski rivali FK Sarajevo i FK Željezničar razočarali su svoje navijače u prvom dijelu sezone s obzirom da se tim sa Koševa nalazi na petoj poziciji sa 34 boda, a Željezničar zauzima šesto mjesto sa 28 osvojenih bodova.

U Željezničaru su „zasukali“ rukave i u zimskom prelaznom roku angažovali 12 novih fudbalera.

Tako su u klub sa Grbavice došli nekadašnji bh. reprezentativac Miroslav Stevanović, zatim Srđan Stanić, Samir Bekrić, Nermin Zolotić, Irfan Fejzić, Mailson, Ivan Lendrić, Siniša Stevanović, Jandranko Bogičević, Mirko Kramarić, Mirza Halvadžić i Dejan Đermanović.

U međuvremenu Željezničar su napustili Marijan Antolović, Ognjen Đelmić, Joco Stokić, Zoran Kokot, Dejan Uzelac, Secouba Diatta i Ivan Livaja.

FK Sarajevo ostalo bez velikog broja fudbalera

S druge strane, gradski rival Željezničara, momčad FK Sarajevo je dovela samo četiri igrača.

Na Koševo su stigli Brazilci Emerson i Cesar, Slovenac Denis Kramar te Deni Simeunović.

Tim Sarajeva u zimskom prelaznom roku napustili su Milan Stepanov, Mehmed Alispahić, Harmony Ikande, Dario Purić, Anel Hebibović (posuđen Olimpicu), Bojan Puzigaća, Ivan Tatomirović, Senedin Oštraković i Mario Barić.

Prelazni rok još uvijek nije završen, pa možemo očekivati dolaske, ali i odlaske u oba sarajevska premijerligaša.

Sigurno da će nastavak sezone u Premijer ligi BiH biti zanimljiv, a osim timova koji se bore za titulu i mjesta koja vode u europska takmičenja, interesantno će biti u borbi za opstanak s obzirom da šest će šest klubova napustiti elitni rang.

(Reprezentacija.ba)