Trener Željezničar Nermin Bašić bio je gost u podcastu kod Marjana Mijajlovića,

Bašić je govorio o situaciji u Želji, prolasku u drugo pretkolo kvalif. za Konf. ligu i mnogim drugim temama.

“Mi ne pričamo puno, mi puno radimo. Ja volim spomenuti snove, ali nemoj spavati, ustani da ih ostvariš. Puno novih stvari je moja ekipa dobila. Igrači su fenomenalno iznijeli te stvari.

Moji igrači jako brzo implementiraju ono što se traži od njih. Ja sam trener koji nije puno dosadan. Osjećam ekipu šta može i po tome pravim taktiku. Imamo sinergiju između stručnog štaba i igrača na zavidnom nivou, ali i uprave, do Dine Pekića, čistačice i drugih”, kazao je Bašić i otkrio kako je bilo na samom početku na Grbavici:

“Od čega sam počeo? U klubu su mi rekli da ne mogu imati svoju kancelariju jer nemaju mjesta. Ja sam od svoje svlačionice napravio trenersku kancelariju.

Neki dan smo je okrečili, unijeli kafe-aparat, stolove i vodu. Želim da svlačionica dobije dušu. Ne želim da stručni štab napušta stadion nakon treninga. Želim da se zadržimo tu pet, deset sati, koliko je god potrebno. Želim da volimo na taj način Želju, jer onoliko voliš koliko daješ ti za Želju.

Uspjeli smo napraviti jako lijepu priču. Nadam se da ćemo imati ovakvu podršku kada bude loše. Ovo još nisu velike stvari. Imam viziju i ideje. Treba nam vremena. Spreman sam. Za Želju živim 24 sata.”

Bašić je istakao da Želju trebaju ratnici u timu, a ne zvijezde. Trener Plavih je otkrio i jednu zanimljivost u vrijeme kada je bio trener Metalleghea.

“Teško mogu reći koliko dnevno provodim uz fudbal. Ja sam skoro spavao na stadionu i kada sam vodio Metalleghe u trećoj ligi. U Gorici su me tjerali sa stadiona. Izgubio sam svoju familiju zbog fudbala, prijatelje sve također jer nisam imao vremena družiti se.

Mnogo radim i ulažem u svoju ekipu, i onda očekujem da mi se nešto vrati. Ja puno dajem tim igračima, a spreman sam biti puno drugačiji ukoliko ne vidim da su oni ti profesionalci. Spreman sam ‘skidati glave’ svakome ko nije u tome fonu.”

(Reprezentacija.ba)