Predsjednik FK Željezničar Edis Kovačević odgovarao je na pitanja članova kluba, a tim sa Grbavice je na zvaničnom Youtube kanalu objavio drugi dio odgovora.

Jedno od pitanja je bilo i koliko iznosi ukupan dug kluba.

“Trenutno dug kluba iznosi 5,2 miliona KM. Ako se sjetimo da je prošle godine u februaru, kada smo dali SOS poziv svim našim navijačima, prijateljima i sponzorima, dug iznosio 8,7 miliona sa kamatama.

Smanjili smo dug za 3,5 miliona KM, a od toga je 1,4 miliona KM kamate prema Poreznoj upravi i 2,1 miliona KM drugog duga.

Od tih 2,1milion, 660.000 je bilo prema Poreznoj upravi, oko 500.000 prema bivšim uposlenicima i bivšim igračima. Osim smanjenja duga za 3,5 miliona, mi imamo situaciju da smo u ovih 16 mjeeseci redovno smo plate i doprinose isplatili.

Ovo su ozbiljni iskoraci u finansijskoj konsolidaciji i stabilizaciji kluba. Mi imamo razumijevanje naših navijača. Željo mora da ozdravi zdravo i ne može se zanositi situacijama da se ‘napada titula’. Vratimo se u historiju. Bili smo šampioni, a onda nam je bio račun blokiran. To se ne smije dešavati.”

Predsjednik Želje je govorio i o dobijanju urbanističke dozvole za južnu tribinu stadiona Grbavica.

“Plan je da u ovoj godini počnemo gradnju juga. Mogu ekskluzivno reći da smo dobili urbanističku saglasnost Općine Novo Sarajevo i odmah pokrećemo proces obnavljanja građevinske dozvole.

Imamo spreman glavni projekat i to ne bi trebalo dugo trajati. Očekujemo da ćemo do kraja godine prve radove imati na jugu.”

(Reprezentacija.ba)