Nakon tri vezana poraza, od kojih je posljednji jedan od najtežih u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić je odstupio sa selektorske klupe, piše N1.

Nakon toga počelo se licitirati sa imenima koja bi mogla naslijediti iskusnog Hadžibegića, a pominjali su se Slaven Bilić, Mersed Selimbegović, Amar Osim, Vahid Halilhodžić, Mehmed Baždarević, Safet Sušić…

Jedno od imena koje se povezivalo sa klupom Zmajeva je i Sergej Jakirović.

Kako N1 saznaje čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su kontaktirali Sergeja Jakirovića, a čini se kako bi aktuelni trener Rijeke bio zainteresovan za klupu nacionalnog tima.

Jakirović je bio kandidat za selektora Zmajeva još prije dvije godine, al je tada ta funkcija pripala Buraginu Ivaylu Petevu.

Inače, potpredsjednik FS BiH Irfan Durić nedavno je za Reprezentacija.ba portal govorio o nasljedniku Faruka Hadžibegića.

“U ovom trenutku je teško pričati o imenima. Trebate biti svjesni i da smo mi skučeni u dosta elemenata, od onog najbitnijeg finansijskog, pa dalje.

Tražit ćemo selektora koji poznaje moderniji fudbal, koji može donijeti nešto novo, brzu igru, evidentno je da su nas sad Luksemburžani u tom segmentu natrčali.

Ovo je reprezentacija koja ima dobre fudbalere koji igraju u dobrim klubovima i vjerujem da može biti daleko bolje”, mišljenja je Irfan Durić.

(Reprezentacija.ba)