Nekadašnji član stručnog štaba BiH i bivši reprezentativac naše države Elvir Baljić (48) govorio je za BHT1 o porazu BiH od Luksemburga (0:2) u Zenici.

“Iskreno, ovu utakmicu nisam gledao jer nije bilo potrebe da je gledam. Bio sam šokiran jutros kada sam ustao i vidio rezultat. Nisam mogao vjerovati. Smatram da je Luksemburg selekcija protiv koje mi ne smijemo razmišljati ni o čemu osim o pobjedi. Mislim da imamo minimalne šanse za prolaz dalje”, kazao je Baljić i osvrnuo se na selektora Hadžibegića:

“Mislim da u ovom trenutku treba dati ostavku i da više ni pet minuta ne treba da bude selektor. Ako on ne da ostavku, onda bi trebao Savez preuzeti odgovornost i da se uz dogovor raziđu.

Naravno, ima tu i odgovornosti igrača i treba i s njima porazgovarati. Ipak, oni će tu ostati. Savez se mora dobro zamisliti. Vi ako izgubite od Luksemburga, onda niste ni zaslužili da idete na EURO.”

Baljić je istakao i da su rezultati ono što drži svakog selektora na klupi.

“Mislim da je sve što se treba preuzeti, treba na vrijeme i sada je pravi trenutak. Rezultat je ono što vas drži. Ako nemate rezultat, sve je jasno. Savez je odgovoran, možda i samim izborom selektora.

Trebali su malo drugačije da razmišljaju o svemu tome. Što se tiče selektora, to je isto tako. Vas rezultat drži i vi morate imati dobar rezultat ako mislite ostati.”

(Reprezentacija.ba)