U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u prijateljskom meču u Istanbulu od Turske rezultatom 1:4, javlja zvanična stranica FS BiH.

Turska je bolje otvorila utakmicu i u prvih 20-ak minuta nekoliko puta ozbiljno zaprijetila golmanu Nikoli Ćetkoviću.

U 22. minuti Petar Sučić je iz slobodnog udarca sa 18 metara pogodio stativu. Dva minuta kasnije Bosna i Hercegovina je došla u vodstvo. Silvio Ilinković je iskosa sa desne strane pogodio stativu, a na odbijenu loptu je natrčao Čavić i postigao gol.

Ipak, domaća selekcija je došla do izjednačenja u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je Ilinković loše reagovao nakon kornera i glavom poslao loptu u svoju mrežu.

Nakon pet minuta igre u nastavku Turska je došla do preokreta, kada je Emin Bayram bio najsnalažljiviji u gužvi pred golom naše selekcije.

Na 3:1 povisio je Bertug Ozgur Yildirim u 79. minuti iz penala, a isti igrač je u 86. minuti postavio i konačan rezultat nakon asistencije Erancana Yardimcija.

TURSKA – BOSNA I HERCEGOVINA   4:1 (1:1)

Istanbul – Stadion „Eyup“.

Sudija: Abdullah Bugra Tasnikoy (Turska).

Strijelci: 0:1 Čavić 24’, 1:1 Ilinković (AG) 45'+2’, 2:1 Bayram 50’, 3:1 Yildirim (penal) 79’, 4:1 Yildirim 86’.

TURSKA: Dogan Alemdar, Yasin Ozcan, Ravil Tagir, Cem Turkmen, Enis Destan, Kenan Yildiz, Aksel Baran Potur, Emin Bayram, Goktan Gurpuz, Bertug Ozgur Yildirim, Ugur Kaan Yildiz.

BOSNA I HERCEGOVINA: Nikola Ćetković, Nail Omerović, Filip Račić, Tarik Muharemović, Silvio Ilinković, Madžid Šošić, Admir Bristrić, Petar Sučić, David Čavić, Savo Šušić, Harun Karić. Igrali su još: Enver Kulašin, Tarik Kapetanović, Amar Drina, Eldar Mehmedović, Filip Čuić, Anes Krdžalić, Luka Božičković, Andrija Drljo. Selektor: Igor Janković.