Nakon utakmice sa Luksemburgom održana je press konferencija na kojoj se obratio selektor Faruk Hadžibegić.

“Teško je objašnjivo ovo što nam se danas desilo. Moja obaveza kao selektora je da preuzmem odgovornost za sve. Prije tri dana protiv Portugala sam pohvalio ekipu za prvo poluvrijeme, a nakon svega nemamo pravo da se opravdavamo za ovo danas.

Mnogo igrača nam je nedostajalo, bilo povrijeđeno, rano smo primili gol i sve je to uticalo na rezultat utakmice. Došli smo u veoma tešku situaciju, moramo da analiziramo prije svega fizički pad koji imamo. Danas nam je nedostajalo pet igrača i to je “luksuz” koji BiH ne može da dozvoli, jer nemamo veliki izbor igrača, svaki izostanak se osjeti. Dosta njih je prestalo igrati u aprilu, maju.

Nekoliko njih je tražilo da danas ne igraju, jer nisu mogli da izdrže. Prihvatam reakciju publike, koja je za mene normalna nakon ovakvog rezultata. Ako ja trebam da budem žrtva za neko bolje sutra, ja odmah potpisujem.

Sedam bodova kasnimo i jedini sam odgovoran. Niste me nikad čuli da kukam, niti ćete čuti. Ali, nama je danas pet igrača falilo i mi to sebi ne možemo dozvoliti. Imamo perspektivu, ušao sam u borbu iako nema vremena.

Ako je rješenje da se selektor promijeni, to je najmanji problem. Ne mogu formulu 1 pobijediti sa spačekom. Šta dalje? Nastaviti borbu! Nadam se da ćemo u septembru biti fizički spremni i da idemo u borbu. Nama slijede Lihtenštajn i Island. Za svaki sam dogovor i saradnju”, rekao je Hadžibegić.

(Reprezentacija.ba)