Vahid Halilhodžić (70), bh. stručnjak, gostovao je u emisiji Marija Stanića (Ne)uspjeh prvaka. Popularni Vaha je govorio o mnogim temama iz svoje bogate fudbalske karijere.

Halilhodžić je govorio o najtežim trenucima života, odlasku iz Mostara 1992. godine, otkazima pred Svjetska prvenstva…

“Kad neko to gleda, misli “Ovaj je budala, ne mogu mu drugi biti krivi ako mu se tri puta dogodi ista stvar.” A ja bih opet napravio sve isto! Znate, gdje god dođete, predsjednik uvijek kaže da je važan rezultat i disciplina. I kad sam uveo disciplinu, maknuo neke igrače, onda predsjednik kaže “Daj stavi ovog igrača, on je zvijezda…”

U Japanu je čak sve biznis, oni dobivaju ogroman novac od sponzora i ako nema glavnih zvijezda, mogu puno izgubiti. A te zvijezde ili su bile povrijeđenee ili nisu igrale u Evropi i ja sam, recimo, Australiju pobijedio 2:0 s dvojicom 18-godišnjaka u postavi”, rekao je Halilhodžić.

O teškim uslovima u Obali Slonovače Vaha kaže:

“Tamo su igrači živjeli u strahu i jedva su čekali da što prije sve završi i da odu kući. Pa na treningu oko stadiona vidiš naoružane bande, koje samo vrte u glavi “Za ovog igrača, ako ga otmemo, možemo dobiti pet miliona dolara, za onoga četiri…”.

Emisiju možete pogledati danas na Areni Sport u 16:00 sati.