Hasan Salihamidžić (47) dobio je otkaz u Bayernu odmah nakon što je minhenski klub osvojio 11. uzastopnu titulu u Bundesligi.

Salihamidžić je smijenjen sa pozicije sportskog direktora, a najutjecajniji čovjek bavarskog kluba Uli Hoenes je za tamošnje medije otkrio zbog čega je bivši bh. reprezentativac dobio otkaz.

“Htjeli smo da Hasan i Oliver Kahn o otkazu saznaju direktno od nas. Potrudili smo se da to ne saznaju čak ni igrači prije ili za vrijeme utakmice u Kolnu. Na kraju smo uspjeli da poslije meča to prvo kažemo igračima, a onda objavimo javno”, kazao je Hoenes u intervju za Suddeutsche Zeitung.

Honeses je istakao da su on i predsjednik kluba Herbert Heiner iz medija saznali za otkaz bivšem treneru Julianu Nagelsmannu i da za to najviše krive Salihamidžića.

“Nevjerovatno, ali ni ja ni predsjednik Herbert Heiner nismo znali baš ništa o tome da se sprema otkaz Julianu Nagelsmannu. To što je uradio je neprihvatljivo. Dan prije nego što će Nagelsmann biti otpušten, Brazzo mi je stajao na vratima i rekao: ‘Želimo to napraviti i već smo to odlučili.’

Na to sam poručio Hasanu da moramo biti kritični prema Nagelsmannu nakon loših rezultata u zadnje vrijeme, ali otpustiti trenera deset dana prije derbija prvenstva sa Borussijom je pogrešno. Također, rekao sam da se to mora uraditi korektno i diskretno, ukoliko ima potrebe da se otpusti trener.”

Podsjetimo, Salihamidžić je od 2017. godine bio na poziciji sportskog direktora Bayerna.

Bavarci su u prethodnih sedam godina osvojili šest titula prvaka Njemačke, pet Superkupova Njemačke te dva Kupa Njemačke.

(Reprezentacija.ba)