Velež i Zrinjski u srijedu od 18,00 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici igraju finale Kupa BiH.

Fudbaleri Veleža su stigli u Zenicu, obavili trening, a trener Rođenih Nedim Jusufbegović obratio se prisutnim novinarima i najavio sutrašnje finale.

“Sama činjenica i način kako se odvija prvenstvo zadnjih godina i šta Zrinjski predstavlja i sa kakvom dominacijom igra, apsolutno pokazuje da su apsolutno jedna od najboljih ekipa, ako ne i najbolja ekipa. Mi nećemo preuzeti ulogu favorita. Ipak, želimo da pobjedimo i smatram da imamo kvalitet da se suprostavimo Zrinjskom i ostvarimo pobjedu.

Oni su sigurno favoriti i po budžetu, igračkom kadru, kontinuitetu i kada se sve okolonosti saberu oni imaju određenu prednost. Međutim, mi imamo svoje aduete i argumente i vjerujemo u njih. Imamo respekt prema Zrinjskom”, kazao je Jusufbegović i dodao:

“Mi igramo za Velež i mi smo Velež. Tu se apsolutno nema šta dodati. Mi smo veliki klub i želimo se tako postaviti u svakoj utakmici. Ponavljam, dovoljno smo motivisani i bez protivnika i bez značaja utakmice jer igramo za takav klub koji je veliki.”

Trener Veleža ističe da je timska igra uvijek na prvom mjestu.

“Tim je uvijek ispred svega i uvijek na prvom mjestu. Tako smo ostvarili rezultate ove sezone, tako ćemo se postaviti i sutra. To je nešto najvrijednije što smo pokazali ove sezone. Naravno, tu je i kvalitet i forma pojedinih igrača. Ipak, sve je to donio zajednički rad gdje je svaki igrač podredio svoj kvalitet uspjehu tima.”

Finalnu utakmicu iz Zenice direktno prenosi Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)