Večeras se igra revanš utakmica polufinala Lige Šampiona između Intera i Milana. Ekipa Intera brani prednost od 2:0, a ponovo će se na terenu susresti bh. reprezentativci, Edin Džeko i Rade Krunić.

Inter je veliki favorit za prolazak u finale Lige Šampiona pogotovo nakon prvog rezultata kada su slavili golovima Džeke i Mkhitaryana. Ipak, Milan se neće lako predati i brzi gol može donijeti neizvjesnost u polufinalu Lige Šampiona.

Inter je za vikend sa 4:2 savladao Sassuolo i primakao se trenutnom cilju u Serie A, a to je plasman u Ligu Šampiona. Milan je razočarao navijače, poraženi su od Spezije sa 2:0 i znatno se udaljili od prve četiri pozicije.

Oba trenera su odmarala nekoliko standardnih igrača. Tako je Džeko propustio duel i maksimalno spreman dočekuje večerašnji derbi, a također ni Krunić nije igrao zbog lakše povrede.

Oba bh. reprezentativca večeras su najavljena u prvih 11 i pored što ćemo uživati u polufinalu Lige Šampiona, ponosno ćemo uživati i u igri dva Zmaja.

Domaći su blagi favoriti za pobjedu. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.20 na pobjedu Intera, dok je koeficijent na prolazak Intera u finale 1.05. Sve kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Očekivani sastavi:

Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Martinez, Džeko.

Milan: Maignan; Calabria, Tomori, Thiaw, Hernandez; Tonali, Pobega; Diaz, Krunić, Saelemaekers; Giroud.

Posljednjih pet utakmica:

Inter: Pet pobjeda

Milan: Jedna pobjeda, dva poraza i dva remija

Posljednjih pet međusobnih susreta:

Inter: Četiri pobjede

Milan: Jedna pobjeda

Izostanci:

Inter: Dalbert, Škriniar, Correa

Milan: Bennacer, Ibrahimović, upitni su još Messiass i Florenzi

Međusobni susreti u Ligi Šampiona:

Inter: Jedna pobjeda

Milan: Dvije pobjede

Dva remija

Vrijednost ekipa:

Inter: 534,45 miliona eura

Milan: 547,25 miliona eura

Najskuplji igrači:

Inter: Lautaro Martinez (80 miliona eura)

Milan: Rafael Leao (80 miliona eura)

Nastupa ove sezone:

Edin Džeko – 47 utakmica, 14 golova i pet asistencija

Rade Krunić – 30 utakmica, jedan gol i jedna asistencija

Glavni sudija:

Clément Turpin iz Francuske

TV prijenos:

Arena Sport

Simone Inzaghi, trener Intera:

“Sutra ćemo biti zajedno sa svim navijačima jer su oni uvijek bili uz nas u svakom trenutku. Trebaće nam hladna glava i toplo srce za sve nas, to je jedini način. Sutra je jedna od najvažnijih utakmica u historiji Intera. Znamo da imamo zasluženu prednost”, kazao je Inzaghi i dodao:

“Skoro nikad ne pričam o sudijama, ali ponekad ne mogu da ne spomenem. Ako pogledamo prvu utakmicu, Krunićev faul nad Bastonijem je trebalo drugačije vrijednovati i rezultat bi dao nešto veoma važno. Ali to nije bio slučaj i nema problema. Kao što nema problema sa imenovanjem francuskog sudije u koga imamo najveće poverenje. Za Milan mogu reći da znamo da ima zamki, ali svi zajedno ćemo pokušati da se izvučemo u najbolji način”.

Stefano Piolo:

“Leao je mnogo bolje, kao i Krunić i Messias. Danas se trebaju malo “doraditi” i bit će spremni za sutra.”

“Nije lako pripremiti se za sutra, ali imamo samo jedno na umu – pobijediti utakmicu i plasirati se u finale Lige prvaka, što nam niko nikada ne bi predvidio. Sada, više nego ikad, niko ne očekuje da vidi Milan u finalu, ali ja vjerujem. Znam da možemo odigrati sjajno.”

“Želimo odigrati na visokom nivou. Duga će to utakmica biti, želimo je dobro početi, a onda ostati u njoj i iskoristiti nove greške. Nismo razgovarali o porazu od Spezije, pričamo samo o sutrašnjem danu. Ovo su vrste utakmica o kojima neki igrači sanjaju. Znamo da počinjemo s deficitom, ali imamo kvalitetu da preokrenemo”, rekao je Pioli.

Utakmica se igra od 21:00 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16