Željezničar je još uvijek u mogućnosti da izbori plasman u 1. pretkolo Konferencijske Lige. Do kraja sezone ih očekuju utakmice sa Posušjem i Slobodom.

Nakon pobjede nad Veležom i remija sa Sarajevom, Plavi sa Grbavice na svom terenu u narednom kolu dočekuju ekipu Posušja.

Željezničar je potvrdio da će za nedjeljni meč sa Posušjem štampati maksimalan broj ulaznica, a navijači u brojnim komentarima na društvenim mrežama najavljuju ispunjen stadion.

Željo i dalje ima šanse za treće mjesto, Sarajevo im bježi dva boda, ali ipak realniji navijači se nadaju četvrtom mjestu uz želju da Zrinjski osvoji Kup BiH i da tako sa četvrte pozicije izbore plasman u Europu, odnosno u 1. pretkolo Konferencijske Lige.

Timu sa Grbavice na ruku ide i današnja pobjeda Slobode koja je Široki Brijeg ostavila na šestom mjestu. Širokobriježani i Velež imaju dva boda manje od Želje.

Kada je u pitanju raspored pomenute četiri ekipe, Željo ima domaći susret sa Posušjem i gostovanje Slobodi, Sarajevo gostuje Veležu i čeka Igman, Široki Brijeg će dočekati Slogu Meridian i gostovati Leotaru, dok će Velež ugostiti Sarajevo i u posljednjem kolu gostovati Posušju.

Navijači na Grbavici su protekle dvije godine bili primjer odanosti, iako njihov tim nije bilježio najbolje rezultate u posljednje dvije sezone, Grbavica je bila najposjećeniji stadion, a nakon svakog meča su igrači bez obzira na rezultat ispraćeni aplauzima.

Upravo su možda navijači Želje i najviše zaslužili Europu, ali sasvim sigurno da bi i neutralne ljubitelje bh. fudbala radovalo da dva najveća kluba iz BiH, Sarajevo i Željezničar predstavljaju našu državu u Europi.

Utakmica Želje i Posušja igra se u nedjelju od 17 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16