HŠK Posušje je saopštio kako su u završnoj fazi radovi na postavljanju reflektora na stadionu Mokri Dolac, a komentar je dao predsjednik NS/FS BiH, Vico Zeljković.

“Još jedan premijerligaški stadion će uskoro zasijati novim sjajem. U toku su završni radovi na postavljanju reflektora na stadionu ‘Mokri Dolac’ u Posušju.

Stubovi su već postavljeni, a uskoro se očekuju i električarski radovi i povezivanje rasvjetnih tijela”, rekao je Zeljković i dodao:

“Ovim je nastavljen, mogu slobodno reći, preporod stadiona širom BiH uz finansijsku i logističku podršku i pomoć NS BiH.

Stadioni u Banjoj Luci, Tuzli, Sarajevu i Mostaru su dobili nove travnjake, a uskoro će radovi biti okončani i na drugom stadionu u Mostaru, kao i radovi na postavljanju reflektora u Trebinju.

Ovo naravno nije kraj, već s mnogo optimizma i entuzijazma očekujemo drugu fazu projekta rekonstrukcije terena.”

Reflektori u Posušju će u mnogome olakšati igračima, navijačima i svim akterima na utakmici s obzirom na velike vrućine u ovog bh. gradu.

Podsjetimo, NS/FS je u saradnji sa klubovima i lokalnim zajednicama u proteklom periodu rekonstruisao terene na Koševu, na Tušnju, u Vrapčićima i u Banjaluci, te je u roku rekonstrukcija terena u Mostaru.

(Reprezentacija.ba)