Večeras se igra prvi polufinalni meč Lige Šampiona između Real Madrida i Manchester Citya.

Real Madrid – Manchester City (21:00 sati, Arena Sport)

“Finale prije finala” donosi nam reprizu prošlogodišnjeg polufinala Lige Šampiona, sudar Real Madrida i Manchester Citya.

Real Madrid je izgubio utrku za prvaka u prvenstvu Španije. Treći su na tabeli sa 68 bodova iz 33 utakmice, 14 manje od prvoplasirane Barcelone.

Manchester City je u jednom trenutku Premiershipa bio u podređenom položaju kada je u pitanju borba za titulu prvaka, ali je Guardiolina ekipa napravila sjajan niz, iskoristila nekoliko kikseva Arsenala i preuzela prvo mjesto. Imaju bod prednosti i jedan meč manje. Sakupili su 82 boda iz 34 utakmica.

U vikendu iza nas, Real Madrid je pobijedio Osasunu u finalu Kupa Kralja sa 2:1 dok je City savladao Leeds istim rezultatom.

Real Madrid je do polufinala stigao tako što je bio prvi u grupi ispred Leipziga, Shakhtara i Celtica. Potom je eliminisao Liverpool i Chelsea.

City je u grupi bio ispred Dortmunda, Seville i Kopenhagena. U nokaut fazi su izbacili Leipzig i minhenski Bayern.

Blaga prednost daje se Građanima. Kladionica VolcanoBet na dan utakmice nudi kvotu 2.30 na pobjedu Manchester Citya. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

U prošlosezonskoj Ligi Šampiona ova dva tima su se sastala u istoj fazi, u polufinalu. U Manchesteru je bilo 4:3 za City, a u Madridu je Real preokrenuo u 90. i 91. minuti da bi potom u produžecima stigao do pobjede od 3:1 i plasmana u finale.

Real je u dobroj formi, ali je City ipak u boljem nizu.

Posljednjih 10 utakmica:

Real Madrid: Sedam pobjeda, tri poraza

Man. City: Devet pobjeda, jedan remi

Očekivani sastavi:

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga, Valverde, Kroos, Modrić, Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Man. City: Ederson, Walker, Dias, Akanji, Stones, Rodri, Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish, Haaland.

Cijena ulaznica za ovaj meč u regularnoj prodaji kreću od 120 eura do 445 eura. Za članove Reala od 84 eura do 312 eura. Ipak, ovo je zvanična prodaja Reala i ulaznice će po dosadašnjoj praksi pokupovati članovi kluba, a potom će na tržištu dostići mnogo veće cijene.

Glavni sudija na meču bit će Soares Dias iz Portugala. Meč počinje u 21:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)