Juniori Hajduka su oduševili cijelu Europu nakon što su izborili plasman u finale UEFA omladinske Lige Šampiona.

Mlade nade tima iz Splita su u polufinalu odigranom u Ženevi savladali Milan sa 3:1, a prethodno su izbacili Borussiju Dortmund i Man. City.

Legendarni Boro Primorac (68) je šef Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”, hrvatski mediji pišu da je upravo rođeni Mostarac “otac” ovog projekta.

Primorac je za Slobodnu Dalmaciju otkrio koja je tajna uspjeha juniora Hajduka.

“Hajduk je uvijek imao vrhunsku školu nogometa i u reprezentaciju davao i po desetoricu igrača. Uvijek je stvarao i igrače i trenere. Potrefilo se sad da imamo dobre trenere.

Dobri su ljudi i mladi, stručni, radišni. Iz tog velikog posla stvaraju se i nogometaši. Pazimo i na selekciju po Dalmaciji i cijeloj Hrvatskoj”, kaže Primorac.

Ističe da je prezadovoljan radom trenera u omladinskom pogonu Hajduka, a hvali i Gorana Sablića, nekadašnjeg trener Širokog Brijega i Sarajeva.

“Dao sam im povjerenje, neke direkcije, upućujem što treba naglasiti u radu. Imamo uvijek sastanke. Najčešće ponedjeljkom. Ne, ne svlačim se ja u trenerku na terenu, ma gdje ću ovakav potrčat (uvijek je spreman na šalu, op. a.).

Međutim, puno pričamo, a ja imam što savjetovati. Imamo povjerenje i od roditelja, to je jako bitno, da znaju kome su povjerili svoju djecu, u kakvim su rukama. Dolaze djeca od svukud, moraš im biti kao otac.

Prezadovoljan sam i mojim suradnicima, ne zna se tko je bolji, Mate Radić je talent scout i moja desna ruka, a Goran Sablić i Hrvoje Vuković imaju sve u malom prstu, Sablić za selekcije od 15 do 19 godina, a Vuković o mlađima.

Imamo 12 trenera, sedam pomoćnih i stručnjake od kondicije, razne profile, da ne nabrajam i da vas ne zamaram brojkama. Svi smo kao obitelj”, poručuje za Slobodnu Dalmaciju šef Akademije HNK Hajduk.

Za kraj je otkrio i da je dobio čestitku Arsena Wengera sa kojim je godinama sarađivao u Arsenalu.

“Naravno, evo poruka, vidite. Wenger čestita i kaže da će ako ikako bude mogao doći u Ženevu na utakmicu. Wenger je moj “boss” zauvijek, iz Japana još i onda godinama u Arsenalu.

Neraskidive su to veze. Imam samo dva “bossa” u životu, to su Wenger i moja supruga Nada.”

(Reprezentacija.ba)