Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki (54), boravio je u Engleskoj i posjeti svom bivšem klubu, Portsmouthu.

Protekli vikend je Portsmouth igrao sa Sheffield Wednesdayom, a domaći su pripremili posebnu dobrodošlicu za svog nekadašnjeg igrača, Roberta Prosinečkog.

Nekadašnji selektor BiH igrao je za Portsmouth 2001/2002 i sakupio je 35 utakmica. Navijači ovog kluba ga smatraju jednim od najboljih igrača iz tog perioda.

“U mojoj godini u Portsmouthu, navijači su me voljeli, a vjerujem da sam igrao jako dobro za njih i zbog toga je sjajno vratiti se ovdje. Igrati za ovaj klub je bilo nevjerovatno i posebno, a i sada vidim da ljudi ovdje žive i dišu za nogometni klub.

Veliki klubovi imaju mnogo navijača, ali je ovdje drugačije i jako posebno. Navijači su jednako glasni kao prije, bilo da pobjeđuju ili gube te se vidi lojalnost klubu”, kazao je Prosinečki i dodao:

“Često razmišljam o tome da treniram ovaj klub, a naravno, ako ikada bude ponude, razmislio bih o tome. Ovo je klub s dušom i dao sam mu 100 posto kao igrač. Bila je to krasna godina za mene kao igrača, a otišao sam zbog očeve bolesti koja je značila da se moram vratiti.”

Prosinečki je od ljeta 2022. godine slobodan nakon što se nije dugo zadržao na klupi Olimpije.

Reprezentaciju BiH vodio je od januara 2018. do novembra 2019. godine. Nakon toga je radio u Kayserisporu, Denizlisporu i pomenutoj Olimpiji.

(Reprezentacija.ba)