Održana je press konferencija A reprezentacije Bosne i Hercegovine na kojoj je selektor Faruk Hadžibegić objavio spisak, a potom se obratio medijima.

O Jasminu Mešanoviću:

“On je u onome spisku što su koristili Duško Bajević i Ivaylo Petev. Zadnji period nije bio pozivan, a falio mi je bočni igrač. Trenutno igra u Kisvardi standardno i nisam našao boljeg krilnog igrača od njega.”

O Saidu Hamuliću:

“Hamulićev trener mi je kućni prijatelj, mora se naviknut na nešto novo u toj sredini i nije bio standardan u posljednje vrijeme. Iz tih razloga sam se odlučio na taj potez. Razmišljali smo i o njemu. Koristit ćemo listu prethodnika, nismo mogli pozvati sve odjednom. U ovom trenutku je takva odluka, on ostaje na našem širem spisku.”

O Denisu Huseinbašiću:

“Za Huseinbašića sam na predstavljanju rekao da se ne možemo odricati bilo kojeg igrača. Bili smo sa njim na više sastanaka, iznenađen sam. Ima mogućnost da igra za Njemačku i treba vrijeme da razmisli. Dres BiH zaslužuje respekt.”

O Nerminu Zolotiću:

“Zolotić je na spisku igrača, koje pratimo i razmišljali smo o njemu. Znam da on igra u Portugalu. Prvi put sam rekao da koristim listu igrača, koji su imali Bajević i Petev. Nisam mogao pozvati sve, koji su na listi, ali je tu na spisku reprezentativaca, bio pozvan ovoga puta ili ne. Menalo je moj lični izbor, možda sam pogriješio, možda ne!”

O Adrianu Leonu Barišiću:

“Razmišljali smo i o Barišiću. Ovdje treba i iskustva, u ovom momentu to je taj izbor. Hvala Bogu da imamo više igrača da se možemo opredijeliti za svakog od njih. Za Miličevića, gledajući i visinu protivnika, igra standardno u Ligi Nacija.”

Potom je selektor govorio o narednim utakmicama.

“Moramo shvatiti protivnika ozbiljno, nisam tip koji će posumnjati ili se radovati nakon jednog poraza. Prvu utakmicu su igrali 4-4-2. drugi sistem je bio 4-1-4-1, to je uigravao. Pametno je što sam otišao da vidim i da ih skautiram. Volio bi da je bilo prijateljskih utakmica pa da probamo nešto. Odlučio sam se da napravimo što manje promjena. Hrabro sam se prihvatio ovoga, ja želim prvo mjesto i hoću da instaliram taj mentalitet. Želja mi je da pobijedimo u startu i dalje bi lakše bilo. Važnost utakmice protiv Islanda je velika. Ova grupa nije definitivna, malo sam se adaptirao.”

Reprezentacija BiH u martu igra dva meča:

  • BiH – Island, 23.03. – 20:45 sati, Bilino polje
  • Slovačka – BiH, 26.03. – 20:45 sati, Tehelné pole

(Reprezentacija.ba)