Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić (65) trenutno se nalazi u Turskoj gdje prati pripreme bh. premijerligaša.

Hadžibegić je govorio za MeridianSport BH o tome da fudbaleri iz premijerligaških klubova treba da dobiju prostora u A selekciji BiH.

“Sastavni dio mog posla otkako su me postavili za selektora, ja ocjenjujem da moram obići sve klubove Premijer lige, tako da ću nastaviti do kraja da se obraćam trenerima i svima ponudim saradnju.

U svom predstavljanju sam rekao da ću maksimalno obratiti pažnju na domaće igrače, jer sam mišljenja da naša liga mora da ima igrače u reprezentaciji, ali i da ona mora i može da napreduje u svim segmentima”, rekao je Hadžibegić, pa dodao:

“Međutim, trebamo našim trenerima i igračima dati bolju priliku, u vidu infrastrukture. Moramo zajedno razgovarati i kako da vratimo publiku na stadion. Fudbal se igra zbog publike, bez publike nema fudbala. Tako da, to je širi projekat koji traži vremena.

Istina je da rezultat svakog kluba, pogotovo reprezentacije može da poboljša i da napravi bolju atmosferu, da nam olakša realizaciju toga što želimo da napravimo. Očekujem da ćemo svi imati dosta sreće, pa i ja sa reprezentacijom koja je lokomotiva bosanskohercegovačkog fudbala”.

(Reprezentacija.ba)