Legendarni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, po svemu sudeći, neće još dugo biti bez angažmana.

Iako se špekulisalo da bi angažman u Maroku za iskusnog Halilhodžića mogao biti posljednji u karijeri, budući da je skoro napunio 70 godina, sve je više onih koji bi ga željeli angažovati. Tako su mediji u Aziji plasirali vijest da je zajedno s Marcelom Bielsom jedan od kandidata za klupu – Južne Koreje.

Tragom tih informacija kontaktirali smo i samog Vahu.

– Ma, vidite, zovu me ljudi sa svih strana. Jedan kaže interesuje se ova reprezentacija za tebe, drugi spominje drugu i tako u krug. Tako da ne mogu davati konkretnije odgovore na tu temu. Vidjet ćemo. Možda bude nešto konkretno, mada i ne žurim, trenutno imam nekih privatnih obaveza – javio se Halilhodžić za Reprezentacija.ba portal.

Između ostalog, navodi se i kako su Južnokorejci spremni odriješiti kesu kako bi na kormilo doveli Halilhodžića.

– Ne znam, ne znam… U fudbalu postoje ponude koje finansijski ne možeš odbiti, ako dođe do toga, razmislit ću dobro. Ponavljam, ne žurim – dodao je Halilhodžić kojem bi Južna Koreja, ako bi se posao realizovao, bila peta reprezentacija u trenerskoj karijeri.

Južna Koreja je inače bila iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U grup G remizirala je s Urugvajem (0:0), izgubila od Gane (2:3) i u odlučujućoj utakmici šokantno pobijedila Portugal (2:1), plasiravši se u osminu finala, gdje ju je uvjerljivo izbacio Brazil (1:4).

(Reprezentacija.ba)