Nekadašnji engleski napadač Chris Sutton, a danas stručni komentator za BBC, smatra da će Maroko savladali Hrvatsku u današnjem duelu za treće mjesto na SP u Kataru.

Sutton je prognozirao da će Maroko slavili rezultatom 2:1.

“Bio sam ljut zbog Maroka, koji je ostao bez defanzivaca zbog povreda koje su zaradili prije i tokom polufinalnog poraza od Francuske. Također se pitam o svim emocijama koje su potrošili tokom svog nevjerojatnog niza do polufinala te hoće li se možda svi osjećati malo slomljeno sada kada je njihov san završio”, napisao je Sutton u svojoj analizi i dodao:

“Maroko će i dalje očajnički htjeti pobijediti u ovoj utakmici i završiti treći, iako nisam siguran što će biti hrvatski izbor i način razmišljanja. Remizirali su u grupnoj fazi, ali ovaj put, ako oba tima budu igrala najjače što mogu i daju sve od sebe za pobjedu, podržao bih Hrvatsku. Mislim da se to ipak neće dogoditi, pa dajmo marokanskoj bajci pobjednički kraj.”

Zanimljivo da je Sutton prethodno prognozirao da će Brazil pobijedili Hrvatsku rezultatom 3:0, a onda da će Argentina biti bolja rezultatom 1:0 od naših komšija.

Današnji duel između Maroka i Hrvatske igra se od 16,00 sati.

(Reprezentacija.ba)