Heroj iz Kaunasa Vedad Ibišević koji je svojim golom protiv Litvanije odveo Bosnu i Hercegovinu na Svjetsko prvenstvo razgovarao je sa novinarima FIFA.com stranice.

"Za Bosnu i Hercegovinu znači mnogo što smo se kvalifikovali u Brazil. Jednostavno Svjetsko prvenstvo je najveće takmičenje koje postoji. Nažalost, posljednja dva puta smo zapeli u baražu, no sada naš uspjeh nakon toga izgleda još veći. Nakon pobjede u Litvaniji, odmah smo otputovali u Sarajevo gdje je organizovana grandiozna proslava. Atmosfera je bila nestvarna!". govori Vedad Ibišević.

"Teško je i opisati riječima kakve sam imao emocije i koliko sam bio sretan kada sam postigao gol. Jednostavno, imali smo veliki pritisak u zadnje dvije utakmice, no ostali smo mirni i napravili željeni rezultat." smatra napadač Stuttgarta.

"Jedva čekam da zaigram sa svojim saigračima u Brazilu. Jednostavno, činjenica da će na jednom mjestu biti okupljeni najbolji svjetski fudbaleri i da ćemo mi igrati protiv njih je odlična za nas. U Brazil ne idemo turistički, želimo pokazati svijetu da znamo igrati dobar fudbal." poručio je Vedad Ibišević.

(Reprezentacija.ba)