Potencijalni bh. reprezentativac Muharem Husković (19) imao je tešku saobraćajnu nesreću, a njegov klub objavio je video podrške.

Na videu su prikazane poruke podrške od brojnih poznatih fudbalskih imena među kojima su i Edin Džeko, Sergej Barbarez i Vedad Ibišević.

Svi su poručili Huskoviću da bude jak i da se što prije vrati na zeleni teren. Pored pomenutog bh. trojca, riječi podrške su uputili između ostalih: Marko Arnautović iz Bologne, Aleksandar Dragović iz Crvene zvezde, Hrvoje Smolčić iz Eintrachta, Slaven Bilić iz Watforda, Strahinja Pavlović iz RB Salzburga, David Alaba iz Real Madrida, Dejan Ljubičić iz Kolna, Saša Kalajdžić iz Wolvesa.

@fk_austria_wien #COMEBACKSTRONGER MUKI 💜 #FKAustriaWien #mukihuskovic #handyhinwohinFAK #danke @FK Austria Wien ♬ It is a long song with a strong mystery.(1041687) – syummacha

Muharem Husković je sa svojom djevojkom imao saobraćajnu nesreću na autoputu sudarivši se sa kamionom. Automobil se odmah zapalio, a brza i kvalitetna reakcija prolaznika je spasila živote Muharemu i njegovov djevojci.

Husković je smješten na kliniku u Badenu, a zadobio je potres mozga, puknuće slezene, ima povredu lakta i piše se o povredi križnog ligamenta koljena.

(Reprezentacija.ba)