Al Jazeera Balkans napravila je prilog o rekonstrukciji terena klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iako su svi sretni zbog ovog kapitalnog projekta koji će dugoročno povećati kvalitet domaćeg fudbala, ali i reprezentacije, sa svih strana stižu kritike zbog probijanja planiranih rokova izgradnje. Sve to klubovima stvara velike probleme. Trenutno su zbog rekonstrukcije terena na svojim stadionima “podstanari” Velež, Sarajevo, Borac, Sloboda i Tuzla.

“Uradili smo sve što je do nas u pripremi projekta. Na neke stvari nismo mogli uticati, na terenu su ljudi nailazili na mnoge probleme.  Neke stvari su krenule malo duže da se radi, ali morate da shvatite da se radi o kapitalnom projektu. Jedan teren kada se počne raditi, ne znate šta vas čeka ispod” sažetak je onoga što je rekao generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić.

Na Veležovom stadionu tvrde da se radilo suprotno uputama nadzornog organa.

“Nadzorni organ je upozorio da ne može na taj dio stavljati travu, trebjau se iskontrolisati teren, izravnati, koliko su dati padovi. Međutim, njima su taj dan stigli šleperi trave i oni su rekli mi ćemo stavljati, bez obzira na to šta nadzorni organ kaže. Tada sam vidio da imamo posla ili sa nestručnim ili sa bahatim ljudima” rekao je predsjednik Veleža Senad Husić.

(Reprezentacija.ba)