Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena od Rumunije sa 4:1, te je tako okončala ovogodišnju Ligu Nacija na prvom mjestu.

Selektor Ivajlo Petev je priliku za igru pružio igračima sa manjom minutažom. Napravio je čak devet izmjena u startnih 11 u odnosu na Crnu Goru.

Zmajevi su igrali čvrsto prvih pola sata, ali su prvi gol primili u 37. minuti i do kraja poluvremena igra se u potpunosti raspala. Drugo poluvrijeme naš tim je dobro otvorio, imao dobre prilike, ali su Rumuni nakon brze kontre stigli do drugog gola u 73. minuti.

BiH se vraća u 77. minuti. Dedić je odlično ubacio, a Džeko glavom pogodio mrežu Rumuna. I kada se očekivalo da će Zmajevi pritisnuti da dođu do remija ponovo smo pogriješili na sredini terena što je domaćin kaznio golom u 79. minuti. Konačnih 4:1 postavljeno je u 86. minuti.

Portal SofaScore je analizirao utakmicu i ocijenio sve igrače. U redovima Bosne i Hercegovine najbolju ocjenu dobio je Edin Džeko – 7.0. Drugi najbolji ocijenjeni igrač BiH je Haris Duljević sa 6.9, a na trećem mjestu je Amar Dedić sa 6.8.

Bosna i Hercegovina je od Rumunije pretrpila prvi poraz ove sezone u Ligi Nacija. Zmajevi su završili kao prvi na tabeli sa 11 bodova.

(Reprezentacija.ba)