Selekcije Rumunije i BiH u ponedjeljak od 20,45 sati u Bukureštu igraju meč šestog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Naš tim ima 11 bodova i već je osigurao prvo mjesto, dok su Rumuni zadnji sa četiri boda i prijeti im ispadanje u Ligu C.

Selektor Rumunije Edward Iordanescu govorio je na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice.

“Kada analiziramo svih pet utakmica, imali smo tri dobra meča. U Bosni i Hercegovini smo zaslužili bar bod, dok smo trebali pobijediti i u gostima protiv Finske. Sutra očekujte borbenu utakmicu i protivnika koji ovdje dolazi sa mnogo samopouzdanja. Ako budemo imali pravu energiju, onda ćemo imati šanse za pozitivan rezultat. Bitno je da osvojimo tri boda u zadnjoj utakmici”, rekao je Iordanescu.

U Rumuniji je veliki pritisak na selektora Iordanescua, a on kaže da razumije kritike, ali da uvrede prelaze svaku granicu.

“Mislim da sam uvijek bio dostupan medijima i razumijem kritike. Ako volite državu i reprezentaciju, kritike su dobrodošle. Ipak, kada dođu uvrede onda to prelazi sve granice. Ja sam 12 godina trener, radio sam sa preko 500 igrača i prošao sam sve faze. Mora postojati kontinuitet. Moram priznati da mi dodatnu snagu daje podrška iz Saveza. Hvala na strpljenju.”

Podsjećanja radi, BiH je u drugom kolu grupe 3 u Zenici pobijedila Rumuniju rezultatom 1:0.

Pobjedonosni gol za naš tim zabio je Smail Prevljak.

(Reprezentacija.ba)