Kao Å¡to je i ranije najavljeno, zajednica Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji prikupila je iznos neophodan za boravak ženske koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije BiH u ovoj dalekoj zemlji, gdje uÄestvuje na Svjetskom prvenstvu, saopÅ¡teno je iz KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH.

Na sinoćnjoj donatorskoj gala veÄeri generalnom sekretaru KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH Ameru ÄŒolanu uruÄen je Äek na 76.006 australijskih dolara.

ÄŒek su uruÄili Haris Jackman, koji je pokrenuo akciju preko platforme GoFundMe, te organizator veÄere Sanel Begić, inaÄe vlasnik ugledne kompanije Austral Interiors.

Putem platforme GoFundMe prikupljeno je 32.920 australijskih dolara, a na sinoćnjoj veÄeri upriliÄena aukcija dresova i lopti s potpisima Zmajica na kojoj je prikupljeno 43.086 dolara.

Ukupni iznos od 76.006 bit će uplaćen hotelu Novotel u Sidneju, gdje su smještene bh. košarkašice, kao i organizacionom odboru SP za boravak našeg nacionalnog tima u Australiji.

KSBiH se takoÄ‘er zahvaljuje kompanijama Salex i Zenith, kao i naÅ¡oj dijaspori, a posebno Nathanu PaÅ¡iću, Kasimu Salagiću, Amiru Å ahinoviću, Senadu KoÄiću i Nedžadu KoÄiću.

(Reprezentacija.ba)