Bh. dijaspora u Australiji podržala košarkašice, na gala večeri uručen ček

Zajednica Bosnaca i Hercegovaca u Australiji prikupila neopohdan odnos za boravak bh. košarkašica u ovoj zemlji


Bh. dijaspora u Australiji podržala košarkašice, na gala večeri uručen ček
Foto: KS BiH

Kao što je i ranije najavljeno, zajednica Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji prikupila je iznos neophodan za boravak ženske košarkaške reprezentacije BiH u ovoj dalekoj zemlji, gdje učestvuje na Svjetskom prvenstvu, saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Na sinoćnjoj donatorskoj gala večeri generalnom sekretaru Košarkaškog saveza BiH Ameru Čolanu uručen je ček na 76.006 australijskih dolara.

Ček su uručili Haris Jackman, koji je pokrenuo akciju preko platforme GoFundMe, te organizator večere Sanel Begić, inače vlasnik ugledne kompanije Austral Interiors.

Putem platforme GoFundMe prikupljeno je 32.920 australijskih dolara, a na sinoćnjoj večeri upriličena aukcija dresova i lopti s potpisima Zmajica na kojoj je prikupljeno 43.086 dolara.

Ukupni iznos od 76.006 bit će uplaćen hotelu Novotel u Sidneju, gdje su smještene bh. košarkašice, kao i organizacionom odboru SP za boravak našeg nacionalnog tima u Australiji.

KSBiH se također zahvaljuje kompanijama Salex i Zenith, kao i našoj dijaspori, a posebno Nathanu Pašiću, Kasimu Salagiću, Amiru Šahinoviću, Senadu Kočiću i Nedžadu Kočiću.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Marshal
25.09.2022. 11:29

A ti covjece ako volis svoju domovinu uzmi olovku i kazni politicare na vlasti.
Ovo je bila njihova obaveza da osiguraju potrebsn novac. Vazno je da je njima “ko bubreg u loju ” !

Anonymous
Reply to  Marshal
25.09.2022. 21:14

Svaka cast ljudima u dijaspori.Na svakom pedlju zemaljske kugle svjedokom sam dobrih djela sto nasi sugnarodnjaci po drzavaju nase sportiste.Na zalost da godinama nismo organizirali ministarsvo ili neki ured za dijasporu.Od toga bi svi skupa imali samo koristi.

Anonymous
25.09.2022. 12:19

Svaka drzava ulaze u sport osim nase
Unistavaju firme i cekaju donacije

H.D.
26.09.2022. 13:04

Svaka čast ljudima za donaciju ali time neće ništa dobro uraditi uvezi države, jer ljudi koji vladaju i tako nemaju obraza što znači da ovo njima igra u karte, ostaće im više para iz budžeta za ukrasti. A jadan dobar narod gleda da pomogne i na kraju ispada čak i naivan.