BiH i Crna Gora u petak od 20,45 sati u Zenici igraju meč petog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović i kapiten Stevan Jovetić govorili su na zvaničnoj press konferenciji.

“Ovo je derbi u grupi između dvije ekipe koje su najviše pokazale. Naša ekipa je zaslužila ovu šansu, prevashodno odnosom prema grbu, borbenošću, taktičkom disciplinom. Očekujem tešku utakmicu i cijenim BiH. Spremamo se za sve varijante Peteva. Moramo da budemo disciplinovani i strpljivi. Nadam se da ćemo biti i miljenici sreće”, rekao je Radulović i dodao:

“Spremamo se da ponovimo ona izdanja iz juna. Koliko god da je ova utakmica bitna, nije odlučujuća. Pritiska uvijek ima, ali straha nema. Svi dobro znamo šta donosi sutrašnja utakmica. Sutra igramo samo za tri boda. Normalno je da ćemo igrati napadački. Imamo Jovetića i znate šta znači njegov povratak. Imamo Osmajića, Đurđevića i Mugošu. Nećemo odstupiti od našeg cilja.”

Selektor Crne Gore ističe da ne bi ništa imao protiv da rezultat u Zenici bude 0:0.

“Naš je imperativ bio da ostanemo u Ligi B i da proširimo roster. Sada su došli rezultati i spremni smo za korak naprijed. Ne bih imao ništa protiv da se meč završi 0:0. Ali, ako ne želite da izgubite, onda morate da napadate i da postignete gol.”

Kapiten Stevan Jovetić smatra da Crna Gora zaslužuje da se plasira na neko veliko takmičenje.

“Očekujem dobru utakmicu i divnu atmosferu. Neka pobijedi bolji. Vjerujem da Crna Gora može otići na veliko takmičenje. Imamo dobre šanse, kvalitetnu ekipu i odličnog selektora. Igrači su spremni i vjerujem u njih. BiH ima bod prednosti, ući će rasterećenije, ali to može da bude mač sa dvije oštrice.”

(Reprezentacija.ba)