FK Velež: Odgođeno postavljanje novog travnjaka na stadionu Rođeni

Velež se oglasio saopštenjem za javnost


FK Velež: Odgođeno postavljanje novog travnjaka na stadionu Rođeni
Foto: Screenshot

Iako je za danas najavljeno postavljanje novog travnjaka na stadionu Rođeni, Velež je u saopštenju za javnost istakao da je došlo do privremene obustave.

“Iako je travnata podloga namijenjena za stadion Rođeni na putu za Mostar, NS/FS Bosne i Hercegovine je, uz konsultacije sa nadzornim organom izvođača radova, donio odluku da se privremeno obustavi postavljanje podloge na stadionu Rođeni.

Naime, nadzorni organ, uvidom u stanje travnate podloge ustanovio je da njen hranjivi dio, a koji se nalazi ispod hibrida i koji bi trebao biti u visini od 25 cm, nije odgovarajuće visine odnosno visok je 18-21 cm”, navodi se u saopštenju Velež i dodaje:

“NS/FS BiH je stoga naložio izvođaču radova da se hranjivi dio travnate podloge dopuni tako da dostigne potrebnu visinu. Tek nakon toga smatrat će se da su ostvareni svi neophodni preduslovi za nastavak radova.

O svim narednim aktivnostima vezanim za postavljanje novog travnatog terena na stadionu Rođeni javnost će biti blagovremeno obavještena.”

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Igor
09.09.2022. 18:12

Vev vidjeno!!!!”Grcka firma” MiloKRADA Dodika i njegovog kopileta Igora pere pare uz pomoc Gice…sve ajsno kao dan, ovdje SIPA mora da uleti!

Mostarac
09.09.2022. 18:52

Neka je Saveza i Vice Zeljkovica sram i stid!
U,RS su svi stadioni renovirani samo u Mostaru ne!
Neka ih je sram i stid!
Fui,Fuj,Fuj!

Anonymous
09.09.2022. 19:40

Nek placaju penale za kasnjenje