Mladi 18-godišnji Emir Topalbećirević potpisao je sa KK Škofja Loka iz Slovenije ugovor na godinu dana.

Emir je sin bh. komentatora Sabahudina Topalbećirevića, a ranije je u omladinskim selekcijama igrao za KK Real Way, OKK Spars, KK Koš i u Univerzitetskom košarkaškom klubu Igman Burch.

Popularni Baho nije krio oduševljenje nakon prvog profesionalnog ugovora.

“Poseban dan za nas. Moj 18-godiÅ¡nji sin Emir, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa KK Skofja Loka iz Slovenije, novim prvoligaÅ¡em. Uz profesionalni napredak, odluÄio je i da obrazovanje nastavi u državi evropskih prvaka u koÅ¡arci, tako da je na Univerzitetu u Mariboru upisao studij sportskog menadžmenta” piÅ¡e Sabahudin i dodaje:

“Želim da se zahvalim svima koji su pomogli Emirov profesionalni put. Od KK Realway gdje je poÄeo trenirati, KK Spars, KK KoÅ¡,, KK Igman Burch. Pokusavam da gorÄinu ovaj put sakrijem, ali moram se zahvaliti i onima koji su osporavali Emirov talenat, rad i marljivost, pa iza svega vidjeli babu Bahu. Valjda sam ja umjesto njega skrenuo pažnju igrama na turniru u Sloveniji nakon Äega je i uslijedio ovaj poziv. Ali nema veza. Hvala i njima, jer Emir je zahvaljujući takvima samo psihiÄki jaÄao i sazrijevao. TeÅ¡ko jeste odvojiti se od djeteta, ali ovo je njegov put, sam je izabrao, mi smo tu da ga uvijek podržimo jer svojim ponaÅ¡anjem i odgojem zaslužuje samo najbolje. Sretno naÅ¡ paÅ¡a, najviÅ¡e na svijetu te vole mama, babo i sestra.”

View this post on Instagram

A post shared by KK Skofja Loka (@kk_skofja_loka)

(Reprezentacija.ba)