Zrinjski će u četvrtak odigrati revanš susret trećeg pretkola Konf. lige protiv Tobola, a susret je najavio trener Sergej Jakirović.

“Očekujem tešku utakmicu i agresivnog domaćina protiv nas. Vjerovatno će od prve sekunde krenuti po pogodak, a mi moramo odgovoriti na isti način, moramo biti čvrsti kao u prvoj utakmici i pokazati gard koji smo pokazivali i u Kišinjevu i u Tirani. Idemo, ne da se odbranimo, nego da postignemo pogodak i prođemo dalje”, kazao je Jakirović pa dodao:

“Imamo poteškoće na obje bekovske pozicije, i Ćorluka i Memija su naši standardni igrači, koji su participirali sve ove utakmice i tu ćemo morati naći rješenje kako bismo bili stabilni. Imamo dva plana, a u četvrtak ćemo odlučiti koji ćemo koristiti. Ne sumnjam da će igrači koji dobiju priliku biti dobri isto kao i oni koji nedostaju.”

“Tek kad su primili gol, okrenuli su se svojoj standardnoj formaciji 4-3-3, tako da očekujem da će u revanšu od početka igrati tako. Vraća im se Kairov, koji je baš, baš dobar igrač. Zajedno sa Tošićem i Žarinbetovim, to je trojac koji napada po desnoj strani i moraćemo biti maksimalno koncentrisani da to zatvorimo.”

Utakmica Tobol – Zrinjski igra se u četvrtak u 16:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)