Zrinjski je sinoć u prvom meču trećeg pretkola Konf. lige savladao Tobol sa 1:0, a nakon meča obratili su se Sergej Jakirović i junak Niko Janković.

“Prava evropska utakmica. Po intenzitetu, ritmu, situacijama, isključenjima… Svega je bilo. Mislim da smo odihgrali dobru utakmicu, trebali smo u prvom poluvremenu voditi barem dva razlike. Imali su i oni prečku, ali iz nekakve neizigrane situacije. Drugo poluvrijeme smo super krenuli, ali presjekao nas je crveni Ćorluke. Morali smo se presložiti, ali bili smo hrabri. I eto, nagradio nas je taj gol Nike (Janković) iz kornera, kojeg stvarno nismo dugo vidjeli. Znali smo da će igrati u 3-5-2 sustavu. Pripremali smo se. U analizi smo primijetili da njihov vratar zna ‘zazujati’, da hrabro izlazi, to se na kraju pokazalo kao presudno. Tražili smo gol i kad smo ostali s igračem manje”, kaže Jakirović i dodaje:

“Analizirat ćemo ovu utakmicu, pogledati šta još bolje možemo uraditi. Tamo će protivnik vjerovatno jurnuti od prve minute, moramo biti spremni na to. Pokazali smo već da možemo odigrati u gostima dobro. Nema straha.”

Junak Zrinjskog bio je Niko Janković koji je gol postigao direktno iz kornera.

“Gol i pobjedu posvećujem našem šefu Sergeju Jakiroviću i cijeloj Bosni i Hercegovini, čitavom Mostaru… vidite ovu tribinu iza mene, ovo je divota za vidjeti.”

Revanš se igra naredni četvrtak u Kazahstanu.

(Reprezentacija.ba)