Općina Novi Grad uz finansijsku pomoć NS/FS BiH završila je radove na rekonstrukciji terena na stadionu Otoka.

Teren na Otoci je bio u užasnom stanju nakon što je Olimpik izbačen u niži rang, te su prestali radovi na održavanju nekadašnjeg premijerligaškog terena.

U proteklom periodu Općina Novi Grad je udruženim snagama sa NS/FS BiH izvršila rekonstrukciju terena, a to je potvrdio načelnik Općine, Samir Efendić.

“U proteklih mjesec dana uz podršku Nogometnog saveza BiH izvršena je rekonstrukcija terena na stadionu Otoka koji je bio potpuno dotrajao. Nakon odlaska i gašenja kluba Olimpik koji je na žalost ostavio dug prema JP Lokom od 40 hiljada KM, nastojat ćemo da stadion dobije novu ulogu, prije svega kroz pružanje mogućnosti za održavanje utakmica i treninga omladinskih selekcija novogradskih klubova uz nadu da će neki od njih ubrzo formirati i seniorski sastav, odnosno prvi tim, i nastupati u nekoj od zvaničnih liga. Osim toga, interes za povremeno korištenje kapaciteta stadiona Otoka iskazali su i naši premijerligaši Željezničar i Sarajevo”, kazao je Efendić,

JP Lokom je kompanija u vlasništvu Općine Novi Grad i ona će održavati teren u budućem periodu kako se ne bi dozvoliko da ponovo dođe do stanja u kakvom je bio proteklih godinu dana.

Otoka je izgrađena 1993. godine, a potpunu rekonstrukciju doživio je 2011. godine. Nekoliko godina na Otoci je Olimpik igrao Premijer ligu BiH.

Fotografije prije renoviranja:

Foto: Facebook
Foto: Facebook

(Reprezentacija.ba)