Dino Rađa: Stranci ne trebaju igrati za reprezentaciju, zbog toga smo skoro zaratili sa savezom BiH

Dino Rađa je govorio u neuspjehu Hrvatske

Povratak na Älanak
Pretplata
Obavijesti o

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Marshal
07.07.2022. 11:08

Otimate tudje igrace a kritikujete druge kada ti cine @ Cinicno od tebe Dino ! Realno da vam nije sporista iz BiH u sve i jednom sportu osim vaterpola bi bili taraba.

Edin Jusic
Reply to  Marshal
07.07.2022. 13:43

Al realno ti sportisti iz BiH ne zele da igraju za BiH nego za Hrvatsku. Prema tome ne sernjaj! Hezonja, Bogdanovic i masa drugih igraca igraju za Hrvatsku jer se osjecaju Hrvatima. Nije za to kriv Radja nego politika i kompleksna sitacija na nasim prostorima.
Isto vrijedi i za nase igrace koji su rodjeni u drugim drzavama. Zato ne lupetaj gluposti! SUTI!

Fizo
Reply to  Edin Jusic
07.07.2022. 15:50

Da li se osjećaju Hrvatima ili ne, to je za diskusiji. ÄŒovjek se osjeća dobro ili loÅ¡e. ÄŒinjenica je da Hrvatska kao i Srbiju uzimaju sportiste a i ljude drugog profila. Tu nema niÅ¡ta upitno jer ljudi idu tamo gdje misle da će im biti bolje i odakle će se bolje “prodati”. BiH u tom smislu zaostaje za Hrvatskom jer imaju bolju “ponudu”. Uz to dodajmo politiÄki pritisak i onda imamo rezultat kakav imamo. To je bilo i prije rata tako da to niÅ¡ta nije novo.

Derim
Reply to  Fizo
08.07.2022. 19:12

I onda na sve to dodaj najveÄeg krivca – naÅ¡e druÅ¡tveno-politiÄke strukture (politiÄke stranke i institucije poput olimpijskog i sportskih saveza), koje su i korumpirane i nezainteresovane za sportsku kulturu – tzv. “državotvorna!” SDA u svom statutu nema niÅ¡ta o razvoju sportske kulture, ali zato ima o razvoju vjerske (organizacija i promocija festivala, poput Ilahija i Kasida, itd), zato je i nezainteresovana za donoÅ¡enje zakona o sportu svih ovih 30 i kusur god. nakon rata !

Povratak na Älanak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM