Večeras je na rasporedu osam utakmica prvog pretkola Lige Šampiona, a nekoliko bh. fudbalera igrat će za svoje timove.

Malmo – Vikingur (19:00 sati)

Švedski prvak Malmo ima lak posao u prvom pretkolu jer im u goste dolazi šampion Islanda, ekipa Vikingura od koje su po svim segmentima kvalitetniji.

Malmo želi ponovo igrati grupnu fazu Lige Šampiona, a iza sebe nemaju baš najbolji start u domaćem prvenstvu. Tek su na petom mjestu nakon 13 odigranih utakmica. Vikingur je drugi u Islandu.

Kada je u pitanju forma, Vikingur ima osam uzastopnih pobjeda, dok Malmo na posljednjih pet susreta ima četiri pobjede i jedan poraz.

Kladionice ogromnu prednost daju domaćinu. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.22 na pobjedu Malmoa. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Reprezentativac BiH, Dennis Hadžikadunić, standardan je ove sezone u Malmou, a susret prošlog vikenda odgledao je ipak sa tribina. Večeras se očekuje njegov start. Adi Nalić je van terena zbog povrede.

Ova dva tima se do sada nisu sastajala u zvaničnim utakmicama.

Meč počinje u 19:00 sati.

Pyunik – Cluj (18:00)

Susret je interesantan jer donosi duel dva bh. igrača, dva bivša igrača Željezničara i dva bivša igrača Zrinjskog. Dres Pyunika od jučer nosi Luka Juričić, dok je član Cluja već duže vrijeme Daniel Graovac.

Rumunski prvak prošle godine igrao je grupnu fazu europskih takmičenja i sasvim sigurno da je cilj i ove sezone se domoći grupa i što veće zarade od UEFA-e.

Kladioničarski analitičari prednost daju gostima. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.55 na pobjedu Cluja. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Pomenuti Juričić i Graovac su prijavljeni UEFA-e za večerašnji susret, a ostaje da vidimo kakvu će minutažu dobiti.

Za oba tima ovo će biti prvi meč u novoj sezoni s obzirom na to da prvenstva u Rumuniji i Armeniji još nisu startala.

Susret se igra u 18:00 sati.

Liga Šampiona, utorak:

Pyunik – Cluj (18:00)

Malmo – Vikingur (19:00)

Ludogorets – Sutjeska (19:45)

Balkani – Žalgiris (20:00)

Lech – Qarabag (20:00)

TNS – Linfield (20:00)

Shamrock Rovers – Hibernians (20:30)

Shkupi – Lincoln (20:45)

(Reprezentacija.ba)