Crna Gora u martu je pobijedila Grčku u prijateljskoj utakmici, a zatim Rumuniju u prvom kolu Lige Nacija sa 2:0, te utakmicu protiv BiH dočekuju u sjajnom raspoloženju. Nakon Rumunije u Finskoj su “žrtvovali” gostovanje kako bi odmorili ekipu za večerašnji meč protiv Zmajeva, tako da je sigurno kako nas očekuje utakmica puna borbe i žara.

Crnu Goru predvodi selektor Miodgrad Radulović (54) koji ekipu vodi od kraja 2020. godine u 16 mečeva ima pet pobjeda, četiri remija i sedam poraza uz 18:21 gol razliku.

Radi se o zanimljivom treneru koji iza sebe ima još dvije selektorske role. Da je hrabar čovjek koji se ne boji izazova govori da je bio selektor Libanona i Mijanmara, država u kojima vam je i danas “glava u torbi”. Vodio je Budućnost i Zetu, a radio i u Iranu, Kazahstanu, Kuvajtu, Uzbekistanu… Kao igrač igrao je u Crnoj Gori i Srbiji u manjim klubovima, a pred kraj karijere odigrao je i godinu dana u Grčkoj.

Radulović je najavio kako će protiv BiH igrati kao protiv Rumunije, što znači u sastavu u kojemu ima i igrača iz Koreje, Izraela, Kazahstana, Azerbejdžana, Švedske, druge lige Turske… U izostanku prvih zvijezda Jovetića i Savića, jedini igrač liga petice u Crnoj Gori je Adam Marušić koji igra za Lazio.

No da Crnogorci nemaju sreće uoči duela protiv BiH govori podatak da je i Marušić upitan za susret.

BiH je sa Crnom Gorom igrala dva puta, oba puta u prijateljskim susretima i oba puta neriješeno.

Susret Crna Gora – BiH bit će u direktnom TV prijenosu na BHT1 i MOJA TV.

(Reprezentacija.ba)