Selektor Crne Gore Miodrag Radulović najavio je utakmicu trećeg kola Lige Nacija protiv Bosne i Hercegovine. Crna Gora je u prvom kolu savladala Rumuniju sa 2:0, a zatim u potpuno promijenjenom sastavu izgubila 0:2 u Helsinkiju.

Svoje najbolje snage su čini se tempirali za duel sa BiH.

“Igrači su protiv Rumunije odgovorili na najbolji mogući način, a da ne bismo rizikovali da izgubimo još nekog igrača iz te grupe, protiv Finske smo se odlučili za onakav tim. Trener je, naravno, kriv za poraz, ali ne bih rekao da je u Helsinkiju bio eksperiment. Taj meč nije počeo nijedan debitant, debitanti su ušli tokom igre… U svakom slučaju, bilo je šta je bilo, ja sam potpuno siguran u ispravnost odluke. Sačuvali smo igrače, imamo svježinu i ekipu koja je onako igrala protiv Rumunije. Ako ponovimo takvu igru, siguran sam u pozitivan rezultat”, kazao je Radulović.

Crna Gora i Bosna i Hercegovina odigrale su do sada dva prijateljska meča, u Zenici i Sarajevu, oba su završena bez golova.

Nepoznanica, kaže selektor Radulović, nema, niti može da bude…

“Bosna ima izbalansiranu ekipu i po dva igrača na svim pozicijama. Rekao bih, ipak, da je pojedinačni kvalitet iznad onoga što pružaju kao tim. Imaju veoma kvalitetne igrače iz jakih evropskih klubova, koji zaslužuju maksimalan respekt, ali iznad svega – cijenimo sebe. Naš cilj je jasan, kao i putokaz koji nas vodi do pozitivnog rezultata”, rekao je Radulović.

Za razliku od Savića, Jovetić još nije definitivno otpisan, ali nisu velike šanse da zaigra.

“Radi po specijalnom programu, a nema te cijene zbog koje bih žrtvovao bilo kog igrača. Jovetić je sa nama, vidjećemo do kraja šta će da bude, ali pruža nam podršku, baš kao i Savić”, kazao je Radulović.

Crna Gora i BIH igraju regionalni derbi, to su uvijek posebne utakmice.

“Naravno da postoji rivalstvo, ali pravo sportsko. Mi smo sa istih prostora, iz iste škole i istog shvatanja fudbala. Vjerujem da će navijači vidjeti dosta toga lijepog od obje selekcije. Očekujem pravi fudbalski ambijent, više navijača i sportsku atmosferu”, kazao je Radulović.

Crna Gora – BiH, subota, 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)