Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučers u Zenici, gdje će se pripremati za naredne utakmice u Ligi Nacija.

Svi Zmajevi su stigli na okupljanje izuzev golmana Vladana Kovačevića koji nije odgovarao selektoru Petevu na pozive. Pojavile su se informacije i o pozivu FS Srbije za Kovačevića, ali je to njegova agencija demantovala.

“Mi, firsteleven ISM, športska agencija i menedžment agencija vratara Vladana Kovačevića/RKS Rakow izjavljujemo:

Vladan Kovačević se uopće nije trebao naći na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine

Pošto našu struku shvaćamo jako ozbiljno, pravovremeno smo informirali gospodina Vicu Zeljkovića, predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao i  izbornika, gospodina  Ivayla Peteva, da je Vladan Kovačević odlučio ne odazvati se pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Ako je to u aktualnoj situaciji od strane spomenute gospode ignorirano, opet nije razlog javnosti davati izjave: “Kovačević se nije javljao“. Koliko god svi mi živjeli pod pritiskom javnosti i struke, imamo odgovornost jednom iskrenom pristupu i korektnom odnosu, sa svima, koji su dio svega, a to je najviše javnost, te na kraju sami navijači.

Ovdje nema mjesta, niti vremena bilo kakvim špekulacijama i nagađanjima, koja se trenutno šire u eteru. Pošto je mladi gospodin Vladan Kovačević prirodni Srbin, niti klub igrača, niti mi agencija igrača nemamo poziv reprezentacije Srbije i ako bi u aktualnom slučaju to bila nagrada najboljem vrataru Ekstraklase u Poljskoj.

Vratar Vladan Kovačević i mi njegova agencija želimo reprezentaciji Bosne i Hercegovine puno uspjeha u budućnosti.”

(Reprezentacija.ba)