Navijači Fudbalskog kluba Željezničar na prvenstvenoj utakmici protiv Radnika iz Bijeljine spektakularnom koreografijom na četri tribine odali su počast nedavno preminuloj legendi kluba sa Grbavice Ivici Osimu, piše Klix.ba.

Na početku susreta svi igrači FK Željezničar na teren su izašli u majicama sa slikom Ivice Osima, a najvatreniji navijači Plavih na južnoj tribini, popularni Manijaci, realizovali su posebnu navijačku koreografiju.

Također, svi navijači na istočnoj, sjevernoj i zapadnoj tribini dobili su kartone s likom Ivice Osima, te s citatom s druge strane. Spiker je potom pozvao navijače da podignu kartone, te su fanovi Želje priredili spektakularnu koreografiju u čast najveće legende kluba.

“Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!”, čuvene su Osimove riječi koje su postale klupski moto i podignut je veliki transparent, javlja Klix.

“Ona raja na jugu. To je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to”, pisalo je na dodatnoj paroli na južnoj tribini, kojom su Manijaci citirali jednu od poznatnih izjava Ivice Osima.

Uz stadion je postavljen i ogromni buket s 1.000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima.

(Reprezentacija.ba)