GOŠK iz Gabele je prošlosedmičnim remijem sa ekipom Mladosti (1:1) izgubio lidersku poziciju na tabeli 1. lige Federacije BiH.

Gabeljani danas imaju dva boda manje u odnosu na Igman i doveden je u pitanje plasman u elitu, a ceh je, po običaju, platio trener Dženan Hošić (46) kojem je uručen otkaz nakon samo pet utakmica na klupi “Lavova”.

– Uložili smo puno i drugo mjesto nas ne interesuje. Nismo zadovoljni, poručio je prvi čovjek GOŠK-a Lujo Ilić koji je kroz posljednje tri sezone već promijenio šest trenera.

S druge strane, otkaz je iznenadio nekadašnjeg fudbalera Sarajeva i Veleža Dženana Hošića koji je u razgovoru za Reprezentacija.ba portal kazao kako je imao drugačiji dogovor sa ljudima iz GOŠK-a.

– Bio sam zatečen kada su mi rekli da više nisam trener GOŠK-a. Kada sam dolazio bila je takva priča da prvo mjesto nije imperativ, ako već ne uspijemo ove, da ćemo pokušati u idućoj sezoni. Ne računajući prvi meč sa Tomislavom, obzirom da sam došao dva dana prije, faktički imam tri pobjede i remi. Ne znam šta da kažem, nije bilo nikakve najave da bi do ovog moglo doći, kaže nam razočarani Hošić.

Ekspresno su Gabeljani imenovali novog trenera. U preostalih šest kola vodit će ih Denis Ćorić koji je prethodno u Premijer ligu BiH uveo Posušje.

– Prije par dana sve je bilo super, bili su zadovoljni, ne znam šta se u međuvremenu izdešavalo. Zatečen sam jer nemam poraza. Čujem sada priču da su tražili trenera s kojim će šest kola prije kraja pokušati da budu prvi. Želim im svu sreću. GOŠK ima bolji raspored u odnosu na rivala, mada će dosta toga zavisiti od sljedećeg kola kada oni gostuju Goraždu, a Igman Tomislavu. To su ekipe koje mogu svima napraviti problem.

Kaže kako su ga upozoravali prije nego što je došao u GOŠK.

– Prije nego što sam došao govorili su mi da budem oprezan, obzirom na česte smjene, ali ja sam trener koji hoće da radi i koji ima ambicije. Ne zamaram se ostalim stvarima. Ipak, možda bih trebao ubuduće biti oprezniji i znati s kim imam posla.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Hošić je još vodio Simm-Bau, Goražde, Famos, a jedno vrijeme bio je i u stručnom štabu Olimpika.

– Uložio sam novac da bih se mogao baviti ovim poslom, ali kada vidite kakve se stvari dešavaju i koliko su treneri nezaštićeni, nekada se pitaš ima li sve to smisla. Izgleda da je moguće jedino raditi u Premijer ligi gdje je stanje koliko-toliko bolje, dodaje Hošić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)