Sergej Jakirović i Goran Tomić dva su kandidata za klupu Dinama na kojoj nitko više ne vidi Željka Kopića, stoji u prvoj rečenici hrvatskog portala Germanijak.

Kako prenose, vodi se kvalifikacijska utrka za trenera Dinama, a jedan od dva kandidata je strateg Zrinjskog, Sergej Jakirović.

Jakirović je ove sezone u potpunosti pokazao da je spreman za zagrebačke Modre što je nedavno u jednom od intervjua i govorio.

“Imali smo ozbiljan razgovor, manje više smo se dogovorili. Međutim, nisam htio otići iz Mostara samo tako. Imao sam ugovor i odgovornost prema onima koji su me doveli ovdje i koji su prošlo ljeto stali iza mene. Mogao sam doći i reći: “Idem jer se Dinamo ne odbija”, ali htio sam to zeleno svjetlo. Svjestan sam da će netko reći da sam lud, ali ja mislim da sam samo pošten i korektan. Sjeli smo, popričali i zaključili da je bolje čekati kraj sezone. Ok, možda se nešto promijenilo u međuvremenu, ali želio sam završiti posao zbog kojeg sam doveden. Titula je uvijek izazov. Kada uđeš u neku priču, svi će ti izvući argument: “Nije osvojio titulu”. Eto, i to smo riješili. Uglavnom, u ovom trenutku sve moje je vezano uz Zrinjski”, kazao je Jakirović za Germanijak prije nekoliko dana.

Protukandidat bivšem reprezentativcu BiH je Goran Tomić, sadašnji trener Rijeke koji ove sezone također s dosta uspjeha vodi svoj tim.

“Činjenice sugeriraju kako Jakir ima sve što je potrebno za trenera Dinama. Gard, znanje, posvećenost poslu, entuzijazam i kristalno čistu biografiju. Tražili su mu u Maksimiru mane, provjeravali ga na adresama u Sesvetama i Velikoj Gorici, ali nisu dobili krivi zarez niti kod Pere Karatovića, ali niti kod Nenada Črnka. Iako, zapravo mu je najveći adut što je blizu oltara na kojem se odlučuje. Još uvijek. Gdje god je Jakirović radio, ostavio je dobar dojam, a činjenica da je sa Zrinjskim prošao BiH ligom kao nitko prije njega, samo je plus u njegovoj biografiji. U ovoj sezoni postao je trofejni trener što je jako bitan fakt u izboru svakog trenera Dinama”, prenose kolege iz Hrvatske.

Podsjetimo, Zrinjski je titulu prvaka BiH osvojio sedam kola prije kraja, a u narednoj utakmici gostuje Želji na Grbavici.

Jakirović je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Sesvete, Goricu i Maribor.

(Reprezentacija.ba)