BiH je u Zenici u prijateljskom susretu pobijedila Luksemburg sa 1:0, a nakon duela održana je i zvanična press konferencija.

Prisutnim novinarima nije se obratio seleketor Ivajlo Petev, koji se nije osjećao najbolje, a umjesto njega govorio je pomoćnik Slaven Musa.

“Upala je viroza među nas. Vjerujte da smo planirali sa drugim igračima da igramo. Adnan Kovačević i Cimirot su otpali nakon prve utakmice. Prcić se povrijedio na posljednjoj utakmici, a nedostajao je i Pjanić. Trebali su igrati Rahmanović, Krunić i Hadžiahmetović. Otpao je i Vladan Kovačević poslije ručka. Vezni red je prvi put igrao zajedno. Nismo ni očekivali da će biti lijepo. Napravili mnogo smo šansi u prvom poluvremenu, ali nismo ih realizovali. Kada bude tako onda je i teško pobijediti. Malo smo možda imali i malo sreće kod gola”, rekao je Musa i dodao:

“Nismo zadovoljni. Može to bolje. Svi su pod pritiskom. Igraju u velikim europskim klubovima i pod pritiskom su. Zahvaljujem se svima ko je došao, a posebno ovoj djeci. Ta djeca su navijala, pomogla igračima da daju gol. Da nije njih bilo, ko zna kako bi završilo”.

Musa je prokomentarisao i promašaje naših igrača.

“Znate koga imamo od napadača. Prevljak je imao stopostotnu šansu, zatim Gojak, pa Nalić. Imali smo i nesreću prvu utakmicu protiv Gruzije kada je sviran nepostojeći ofsajd. Bez obzira da smo i pobijedili, mi pogledamo sebe u ogledalo svaki put. Svjesni smo svega. Igrači su dali maksimum.”

Pomoćnik Peteva ističe da BiH ima problem kada se protivnik zatvori.

“Generalno imamo problem kada se protivnik vrati. Nisu to više igrači koji su prije igrali, koji su pravili razliku na manjim utakmicama. Momci su se borili. Imamo problem kod kuće kada se protivnik zatvori. Mi smo realni. Znamo šta se može i kako se može”, kazao je Musa i osvrnuo se na napadače.

“Možemo biti zadovoljni pobjedom i pristupom igrača. Može bolje sigurno. Ne bih sada na Demirovića i Prevljaka. Nisu imali svoj dan i to je to. Demirović kada igra sa Džekom on odrađuje “prljavi” posao. On nije golgeter kao Džeko. Ne mogu reći da je improvizacija, jer su ti igrači reprezentativci. Moramo i možemo bolje”.

(Reprezentacija.ba)