U21, U19 i U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine danas igraju svoje utakmice kvalifikacija za europska prvenstva. Juniori i kadeti BiH u posljednjim mečevima traže bodove koji će ih odvesti na smotru najboljih selekcija Europe.

Mladi Zmajevi na teškom ispitu u Italiji

Reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine danas će odmjeriti snage sa selekcijom Italije u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

BiH je sakupila 11 bodova iz osam utakmica i dosadašnjem dijelu borbe za EURO. Italija, kao glavni favorit grupe, ima tri boda više, ali i dva meča manje.

Za današnjeg domaćina ovaj susret je od velikog značaja jer se bore za prvo mjesto sa Švedskom koja ima isti broj bodova.

Treće mjesto za naš tim bio bi dobar rezultat, ali iza sebe imaju reprezentaciju Irske koja je odigrala dva meča manje.

Italija je apsolutni favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.20 na pobjedu Talijana. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

U prvom susretu ova dva rivala, Italija je slavila u Zenici sa 2:1.

Prije četiri dana, BiH je savladala Luksemburg sa 1:0, dok su Talijani remizirali s domaćim Crnogorcima 1:1.

U19 BiH u historijskoj utakmici traži remi protiv Francuske za plasman na EURO

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odmjeriti snage sa domaćom selekcijom Francuske.

Meč se igra u okviru trećeg, posljednjeg kola elitne runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a naš tim je u prva dva kola pokazao izuzetan kvalitet i danas imaju priliku izboriti veliki EURO.

BiH je savladala Češku sa 1:0 i Švedsku sa 3:2. Francuzi su dobili Šveđane sa 5:0, ali su poraženi od Češke sa 1:0.

Na Europsko prvenstvo će putovati samo prvoplasirana selekcija, a mladim Zmajevima je potreban remi ili naravno pobjeda za odlazak u Slovačku gdje će se na ljeto igrati prvenstvo najboljih starog konitenta.

Francuzi su apsolutni favoriti prema kladioničarskim analizama. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.20 na pobjedu Francuske, dok je koeficijent na trijumf BiH 13.0. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmica se igra u Francuskoj s početkom od 15:00 sati uz besplatan prijenos na Youtube kanalu Fudbalskog saveza Francuske, ali i na portalu Reprezentacija.ba.

Kadeti BiH igraju za plasman na EURO, potrebna im je pobjeda protiv Belgije

U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru posljednjeg meča kvalifikacija za Europsko prvenstvo dočekuje selekciju Belgije, a kadetima BiH potrebna je pobjeda za veliki plasman na EURO.

Elitna runda kvalifikacija za Europsko prvenstvo igra se u Stanišićima pokraj Bijeljine. U dosadašnjem dijelu odigrana su dva meča naše grupe.

BiH je savladala Estoniju sa 2:1 dok je poražena od Španije rezultatom 4:1. Današnji rival, ekipa Belgije, također ima tri boda, bili su bolji od Estonaca sa 8:1, a poraženi su od Španije minimalno 1:0.

Na Europsko prvenstvo koje se igra ovo ljeto u Izraelu plasirat će se prve dvije reprezentacije iz osam grupa. Dakle, kadetima BiH potrebna je pobjeda nad Belgijom za odlazak u Izrael.

Ipak, Belgija je veliki favorit protiv našeg tima. Četiri puta smo igrali sa Belgijom, jednom je BiH slavila, dok su ostala tri meča pobijedili Belgijanci.

Utakmica počinje u 15:00 sati.

(Reprezenatcija.ba)