Nakon dva dana priprema u Sarajevu, rukometna reprezentacija BiH otputovala je jutros za Grčku gdje u srijedu u 18,15 sati igra prvi duel predbaraža za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Bh. rukometaši odletjeli su iz Sarajeva za Atinu bez nekolicine povrijeđenih igrača, ali i novim selektorom Tonijem Čolinom koji je na mjesto selektora unaprijeđen sa mjesta pomoćnika dva dana uoči utakmice.

Selektor je najavio utakmicu:

“Josip Perić ima problema sa koljenom, nismo ni očekivali da će biti tu. Senjamin Burić vuče probleme sa ahilovom tetivom. Klub od njega traži da nastupa. Malinović ima problem sa šakom, nije igrao mjesec, nadam se da će nam se priključiti za uzvrat. Mirsad Terzić uslijed velikog i užurbanog tempa utakmica, leđa su mu u problemu. Svi oni su nam poželjeli sreću i svi su nam na velikoj pomoći, ako ništa podrškom. Da dodam, da je Faljić porezao ruku prilikom pranja čaše, tako da smo bez njega i svaki oblik kontakta može dovesti do komplikacija. Ali tu su momci, naknadno smo pozvali Amira Muhovića, Nikolu Jeremića i Damira Kadrića”, kazao je Čolina dodavši:

“Fokus nam je na Grčkoj, oni su u dobrom nizu. Na okupu su duže vremena, većinu čine igrači AEK-a i Olympiacosa. Igraju moderan rukomet, uigraniji su od naše ekipe i neće biti lagan protivnik, posebno u prvoj utakmici. Moramo pokazati karakter u Grčkoj, pa u Mejdanu osigurati plasman dalje. Pozitivno je da se na našu ovakvu postavu sigurno neće moći pripremiti. Možemo trčati sa njima u tranziciji i fanatičnom odbranom koju možemo imati će biti naša velika prednost.”

Susret se igra u dvorani Tasos Kampouris.

Revanš susret planiran je 19. marta u Tuzli.

Prođemo li Grčku, za plasman na SP odlučivat će duel protiv Crne Gore. Svjetsko prvenstvo igra se u januaru 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj.

Foto: RS BIH
Foto: RS BIH
Foto: RS BIH

(Reprezentacija.ba)