Selektor Zmajeva, Ivajlo Petev, danas je objavio spisak igrača za martovske utakmice, a potom se obratio medijima.

“Očekujem da odigramo dobro i odgovorno. Devedeset posto igrača od ranije je tu i očekivanja su kao i uvijek velika. Nadam se da ćemo biti puno bolji nego prošle godine i da smo mentalno zreliji. Razgovorao sam s Pjanićem. On je imao povredu lista, nekih 20 dana nije u treningu i s obzirom na to smo se dogovorili da propusti ove mečeve i oporavi se od povrede”, kazao je Petev i dodao:

“Pričao sam s Hadžikadunićem i mislim da se već vratio u Malmo s obzirom da je FIFA dozvolila strancima iz Rusije da promijene klub. Sretan sam zbog toga i mislim da će imati veću minutažu.”

“Ja sam birao protivnike. Bili su tu i drugi protivnici, a prva stvar je bila da igramo ovdje. Nadam se da ćemo biti bolji. Mentalno moramo napredovati. Vjerujem u sve naše igrače, a moj cilj je da budemo bolji i da svaku utakmicu idemo na pobjedu. Na prvoj konferenciji sam rekao da mene politika ne zanima, zanima me samo sportski segment. Radimo na tome, iako se dosta stvari nije poklopilo. Ipak, mi samo jednu utakmicu nismo bili pravi, to me raduje”, istakao je Petev dodavši da su Kovačević i Dedić naš potencijal.

Bosna i Hercegovina će oba meča igrati u Zenici. Prvi susret Zmajevi sa Gruzijom igraju 24. marta u 18 sati, dok je meč sa Luksemburgom zakazan za 29. mart u 17 sati.

(Reprezentacija.ba)