Četiri utakmice 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se danas.

Zvijezda će u Gradačcu u duelu prvoligaša ugostiti Igman iz Konjica, Tuzla igra protiv Borca, Sarajevo će dočekati Slobodu, a zadnji meč igraju hercegovački timovi Velež i Široki Brijeg.

Zvijezda Gradačac – Igman Konjic (13,00 sati)

Ekipe Zvijezde iz Gradačca i Igmana iz Konjica se trenutno takmiče u Prvoj ligi FBiH, a danas će u Gradačcu odigrati prvi meč 1/4 finala Kupa BiH.

Zvijeda je trenutno na 11. mjestu u Prvoj ligi FBiH, dok je Igman drugi sa 33 boda i borit će se za plasman u najvši rang bh. fudbala.

Kladionica Maxbet nudi kvotu 2.60 na pobjedu Zvijezde, a ista je kvota na eventualni trijumf Igmana. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Ove dvije momčadi su ove sezone odigrale jedan međusobni susret i to u Konjicu, a konačan rezultat glasio je 0:0.

Zanimljivo da su Zvijezda i Igman odigrali 12 međusobnih utakmica od 2006. godine te da Igman ima samo dvije pobjede. Zvijezda je ostvarila šest trijumfa, dok su četiri susreta okončana bez pobjednika.

Tuzla City – Borac (15,00 sati, Arena Sport)

Drugi današnji duel u 1/4 finalu Kupa BiH odigrat će Tuzla City i banjalučki Borac. Fudbaleri Tuzle i Borca već su igrali dva puta ove sezone u Premijer ligi BiH i oba susreta su završena rezultatom 1:1.

Ekipa Tuzle je u ovom trenutku druga u Premijer ligi BiH sa 37 bodova, dok Borac, aktuelni šampion BiH, zauzima treće mjesto sa četiri boda manje.

Momčad Tuzle je blagi favorit na Tušnju. Kladionica Maxbet daje kvotu 2.20 na pobjedu Tuzle. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Proteklog vikenda je nastavljena Premijer lige BiH, a Tuzla je u gostima odigrala 1:1 u gradskom derbiju sa Slobodom. S druge strane, Borac je ubjedljivo slavio u Širokom rezultatom 3:0.

Inače, Tuzla je u zvaničnim utakmicama tri puta igrala na svom terenu protiv Borca i do sada nije izgubila. Izabranici Husrefa Musemića imaju dvije pobjede, dok je jedna utakmica okončana remijem.

Sarajevo – Sloboda (17,00 sati, Arena Sport)

Sarajevo i Sloboda će od 17,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” odmjeriti snage u duelu starih rivala.

Ekipa Sarajeva brani trofej Kupa BiH, a do 1/4 finala je stigla nakon što je izbacila Ljubić iz Prnjavora i Modriču. Sloboda je u prethodne dvije runde bila bolja od Goražda i trenutnog lidera u PL BiH mostarskog Zrinjskog.

Sarajevo je favorit u današnjem duelu. Kladionica Maxbet nudi kvotu 1.60 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Sarajeva i Slobode su ove sezone odigrali već dva međusobna susreta. Sarajevo je na gostovanju u Tuzli slavilo sa 3:2, dok je na domaćem terenu odigralo 0:0 protiv Slobode.

Zanimljivo da je Sloboda samo jednom pobijedila Sarajevo u gostima u zadnjih 27 godina. Bilo je to upravo u Kupu BiH u sezoni 2015. / 2016. kada su Tuzlaci dobili rezultatom 3:0.

Velež – Široki Brijeg (19,00 sati, Arena Sport)

Posljednja utakmica 1/4 finala Kupa BiH odigrat će se u Vrapčićima između Veleža i Širokog Brijega.

Ekipa Veleža u zadnje vrijeme igra prilično dobro protiv Širokog i u posljednje tri utakmice nema poraza. Mostarci su dva puta slavili, dok je jednom bilo neriješeno.

Velež ima ulogu blagog favorita. Kladionica Maxbet daje kvotu 2.55 na pobjedu Mostaraca. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Veleža su u 1/16 finala Kupa BiH izbacili Zvijezdu 09, dok su u 1/8 finala pobijedili Slogu Gornji Vakuf-Uskoplje.

Široki Brijeg je u 1/16 finala bio uspješniji od Slobode iz Mrkonjić Grada, a u 1/8 finala je eliminisao Radnik iz Bijeljine.

U 1/4 finalu Kupa BiH igraju se dva susreta.

(Reprezentacija.ba)