Večeras od 21:00 sati odigrat će se utakmica 1/4 finala Kupa Italije u kojoj se sastaju Inter i Roma.

Inter – Roma (21:00 sati, Arena Sport)

Nakon što je Inter za vikend poražen u derbiju od Milana 1:2, već danas ga očekuje naredni susret. Na Meazzu stiže Mourinhova Roma koja želi iskoristiti poraz Intera u derbiju i večeras izboriti polufinale Kupa Italije.

U dosadašnjem dijelu Kupa Italije, Inter je eliminisao Empoli dok je Roma bila bolje od Leccea.

Prema najavama talijanskih medija, Edin Džeko će igrati u napadu od prve minute zajedno sa Lautarom.

Inter je na svom terenu favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.65 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednji susret ova dva rivala Inter je lako riješio u svoju korist. Inzaghijevi puleni su lako slavili sa 3:0 na Olimpicu prije dva mjeseca, a Džeko je postigao jedan gol.

“Kup Italije je veoma važan za nas. To je dio Interovog DNK. U četvrtfinalu smo i sutra nas čeka ključna utakmica. Svjesni smo da ćemo nakon što smo pobijedili Empoli i ako pobijedimo Romu u sutrašnjem susretu, koji će biti zaista težak, proći u polufinale. U utorak nas očekuje vrhunski tim koji je sposoban pobijediti svakoga. Imaju kvalitet u cijelom rosteru i fantastičnog trenera Jose Mourinha. Željni smo da se iskupimo za rezultat u derbiju koji nismo zaslužili, ali svjesni smo da su u fudbalu dešavaju takvi trenuci”, kazao je Simone Inzaghi, trener Intera.

U redovima Intera neće biti Correae dok je kod Rome od ranije odsutan Spinazzola.

Meč počinje u 21:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)