Posljednje saopštenje FK Željezničar o teškoj situaciji u klubu i najavljenim krivičnim prijavama protiv odgovornih za takvo stanje, donekle su dodatno deprimirale, ali čini se još više motivisale “Željine bolesnike”.

Mnogobrojna plava armija navijača se, po ko zna koji put, ponovo organizovala “od Amerike do Australije”, da pomogne koliko može. Jedni druge motivišu na plaćanje članarina, kupovinu navijačkih proizvoda, a novi trener Edis Mulalić kao da svu tu energiju upija i prenosi na svoju ekipu koja se priprema i radi na nivou kakav je i u klubovima čiji igrači imaju sreću da ne razmišljaju o bilo čemu drugome, nego o terenu.

Navijače FK Željezničar obradovaće informacije Reprezentacija.ba portala da Eldin Diglisić, potencijalni investitor koji decenijama živi u SAD-u, još uvijek aktivno pristupa projektu investiranja u Želju.

Kako saznajemo Diglisić je pokrenuo i određene pravne procedure sa institucijama i ambasadom SAD-a potrebne za ovaj projekat, a dobro provjereni izvori kažu kako se na terenu već traži prostor u okolini Sarajeva gdje bi se gradio kamp FK Željezničar.

Potencijalni investitor želi modernizovati stadion Grbavica kroz izgradnju nove južne i zapadne tribine, a prema nezvaničnim informacijama i iskoristiti pomoćni teren zapadno od stadiona za infrastrukturni projekat koji bi donosio dodatne prihode za Želju.

Paralelno u FK Željezničar rade sve na ispunjenju njegovih preduslova za konkretan početak biznis saradnje.

Željini navijači su se u proteklih 15 godina naslušali mnogo puta o “spasiocima kluba”, koji su na kraju, izuzev Senada Misimovića, donijeli više štete nego koristili, ali Diglisić je kako saznaje Reprezentacija.ba, Željezničar više od samog biznisa, jer mu klub sa Grbavice predstavlja tradiciju za njegovu porodicu.

Primjera radi, u kući njegovog dajdže godinama su živjeli mnogi nekadašnji, ali i neki sadašnji prvotimci FK Željezničar, kojima je uvijek bio velika pomoć u teškim trenucima kluba.

U cijelu priču još uvijek je aktivno uključen Mehmed Baždarević, koji je praktično i veza između Diglisić i FK Željezničar, a koji je također spreman pomoći Želji ukoliko se steknu uslovi za to.

“Uvjeren sam da se radi o pravom čovjeku za Željezničar. On je dijete Sarajeva, Grbavice, voli fudbal, svoju zemlju… Željezničaru ne treba pomoć, Željezničaru treba neko ko će stvarati”, rekao je za Diglisić prije par mjeseci Mehmed Baždarević za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)