Edin Cocalić se vratio u Željezničar koji se priprema za nastavak sezone na Ilidži, a nekadašnji defanzivac reprezentacije BiH za Nova BH govorio je o povratku na Grbavicu.

“Lijepo je ponovo biti kući. Dvanaest godina sam bio vani i drago mi je da sam sad ponovo tu. Želja je prevagnula, iako je bilo nekih razgovora za ostanak vani. Želio sam vratiti se tamo gdje pripadam. Pratio sam. Naravno, imam dosta prijatelja koji su vezani za klub, a i onih koji igraju tu. Otprilike znam situaciju u klubu i našoj ligi.. Imamo još 14 utakmica i nadam se da ćemo se dobro spremiti. Pokušat ćemo u svakoj utakmici izvući maksimum, ali ne želim da sada nešto prognoziram i dajem bombastične izjave. Znamo da je teška situacija u klubu, ali nadam se da ćemo izvući maksimum i prikupiti što više bodova”, istakao je Cocalić za Novu BH.

Željezničar je šesti na tabeli sa četiri boda zaostatka u odnosu na mjesto koje vodi u Europu.

“Trenutno je situacija da nam finansije ne dozvoljavaju da postavljamo visoke ciljeve, ali na muci se poznaju junaci. Nadam se da ćemo da se skupimo i da završimo u gornjem dijelu tabele, a što da ne možda i izborimo Evropu.”

Edis Mulalić se također vratio u Želji i trenirat će Plave u nastavku sezone.

“Edisa poznajem još dok je bio igrač. To je čovjek koji će da izvuće maksimum iz nas. Moramo svi da se mobilišemo i da guramo u istom pravcu. Samo na taj način možemo da svi zajedno vratimo klub tamo gdje i pripada”, dodao je Cocalić, a za kraj je poslao poruku navijačima.

“Samo mogu da poručim da ću da dajem sto posto od sebe i da ću biti podrška mladim igračima. Tu sam da pomognem klubu i to je to.”

(Reprezentacija.ba)