AmeriÄki mediji prenijeli su informaciju da je bh. koÅ¡arkaÅ¡ Jusuf Nurkić kupio stan, penthouse apartman, u Miamiju, a za njega je izdvojio izmeÄ‘u 15 i 18 miliona dolara.

Stan je dio velikog tornja “E11even Residences Beyond” u centru Miamija koji se tek treba izgraditi, a pored Nurkića stanove i apartmane će kupiti mnoge sportske liÄnosti. Toranj će imati 65 spratova i 461 stan.

Sjajni košarkaš Portlanda potvrdio je da će koristiti stan tokom boravka u Miamiju.

“Moj plan je da provodim sve viÅ¡e vremena u Miamiju. Nevjerovatno je kako su sve namjestili. ŽeliÅ¡ ostati u virtuelnoj stvarnosti”, kazao je Nurkić.

“Nurkić je ranije ove sedmice zavrÅ¡io obilazak zgrade u virtuelnoj realnosti i sastao se programerom Marcom Robertsom, bivÅ¡im sportskim agentom, kako bi potpisao kupoprodajni ugovor u Äetvrtak. Nurkić je već kupio manju dvosobnu jedinicu od 977 kvadratnih metara u prvoj kuli po cijeni od oko milion dolara”, kazao je Roberts, vlasnik ” E11even”.

Nurkić ove sezone igra sjajnu u dresu Portlanda Äiji je jedan od najboljih igraÄa. Ima prosjek od 14.3 poena po meÄu uz 10.8 skokova.

(Reprezentacija.ba)